Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[C5 2.8] stukanie zawór ??

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Patryś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[C5 2.8] stukanie zawór ??

Post autor: Patryś » 19 gru 2009, 11:26

Hej.Potrzebuje wyjasnienia pomocy.silnik 2.8 jezdze po miescie mam uszkodzony termostat bo temp caly czas 70 bez uzywania dmuchawy mam 90 .ale to nie o to mi chodzi.Jezdzac po miescie zauważyłem ze jak ruszam tak do 30km/h to mi cos stuka jak by zawór czy inna cholera na wolnych obrotach tez to słychać .Na postoju jak dodam gazu tak do 3 tys to cichnie na jakies 40 sekund i potem powraca ten odgłos olej w silniku sprawdzony poziom jest .czy to ten mechanizm od zmiennych faz rozrzadu tak hałasuje powoli? czy sie jakas szklanka nie napełnia bo sie juz skończyła?? Prosze o rade dziekuje i życze wesołych świąt...:) <mikołaj>
Ostatnio zmieniony 19 gru 2009, 13:32 przez Patryś, łącznie zmieniany 1 raz.

Patryś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Patryś » 19 gru 2009, 13:35

Tagi zapominam o tym :/ skleroza Poczytałem ten temat co mi podesłałes .Kurcze u mnie to slychac jak siedze w aucie i mam wrazenie ze dochodzi to z lewej głowicy patrzac na silnik z przodu auta oczywiscie.Jak podniose maske i tak slucham to juz sam nie wiem:/

Bartol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bartol » 19 gru 2009, 17:46

A czy nie chodzi tu przypadkiem o zawór odpowietrzenia zbiornika paliwa (coś takiego, nie wiem dokładnie jak to się nazywa) umieszczony właśnie z lewej strony na obudowie filtra powietrza? Wydaje on właśnie takie dzwięki (stukanie), które cichną na chwile po dodaniu gazu.

Patryś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Patryś » 20 gru 2009, 08:32

to jest taki metaliczny delikatny klekot tak jak by jakas szklanka nie napełniała sie do konca olejem.Już wmawiam sobie ze to wina mojej jazdy z otwartym caly czas termostatem temp silnika 60/70 stopni i cos sie przez to spierdzieliło.Ale ostatnio jechalem z kumplem tez temp mial jakos nie za duzo i zasowalismy 100km/h i wszystko lux wiec mysle ze to raczej nie jest tego przyczyna :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja