[a6 1,9 TDI 130PS] Dziwny dzwiek
[a6 1,9 TDI 130PS] Dziwny dzwiek
Witam, mam kilka pytan do was kupilem a6 1,9 tdi i musze sie przyznac ze ciezko mi sie przyzwyczaic do ropniaka bo dotej pory mialem tylko benzyniaki. Jak Motor jest zimny to jak by rora wydechowa dzwieczala a jak stylu nacisne na rore to ten dzwiek ginie no i jak sie rozgrzeje to tego niema. A droga sprawa to jak dodaje gazu to slysze taki dzwiek dziwny nie za glosny jak by cos wciagalo powietrze od kabiny do silnika mysle ze to robi turbo ale czy to normalne za odpowiedz bede wdzieczny. <mikołaj>
Nazywając temat stosuj nawiasy kwadratowe!
Nazywając temat stosuj nawiasy kwadratowe!
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, 19:03 przez audica18, łącznie zmieniany 1 raz.
chcialbym wznowic moj problem z rura wydechowa. bylem w dwoch warsztatach i jeden twierdzi ze to katalizator jest wypalony a w drogim warsztacie twierdza ze to lacznik elastyczny jak juz pisaliscie
.mozna to sprawdzic bez rozkrecania tego katalizatora? musze powiedziec ze lacznik elestyczny od zewnatrz wyglada jak nowy. za pomoc jak zawsze dzieki
[ Dodano: 2010-02-14, 19:05 ]
moze mnie ktos pouczyc jak to jest jezeli jest walniety lacznik elastyczny to powinienen byc ten lacznik nie szczelny i wkolo bylo by obkobcone? czy sie myle? jak jest szczelny to mozliwe ze pomimo to jest walniety i jest owiele glosniej w aucie i wibracie sa wieksze? ktos nawet napisal ze moze autko przez to nawet wiecej ropy brac. pomozcie jak to sprawdzic czy katalizator padl albo to wina lacznika elastycznego.

[ Dodano: 2010-02-14, 19:05 ]
moze mnie ktos pouczyc jak to jest jezeli jest walniety lacznik elastyczny to powinienen byc ten lacznik nie szczelny i wkolo bylo by obkobcone? czy sie myle? jak jest szczelny to mozliwe ze pomimo to jest walniety i jest owiele glosniej w aucie i wibracie sa wieksze? ktos nawet napisal ze moze autko przez to nawet wiecej ropy brac. pomozcie jak to sprawdzic czy katalizator padl albo to wina lacznika elastycznego.
-
- Forum Audi A6 / A7
wieszaki tlumika sa ok,wiechalem sam na kanal i sam sprawdzilem i dalej niewiem co to jest. odpalilem silnik i bedac pod autem slychac jakby cala rura wydechowa dzwonila jak zlapalem reka za rure to cichutko chodzil ogolnie cala rura bardo ma duze drgania jest to normalne??? najpredzej bym powiedzial ze to tlumik srodkowy robi te dziwne odglosy no ale jak juz pisalem jeden mechanior twierdzi ze to katalizator a drugi ze to lacznik elastyczny. sam niewiem co mam dalej robic chyba dalej jezdzic i czekac az calkowicie cos walnie 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jezeli mozna sie dołączyc do tematu . w moim Tdi własnie zauwazyłem ze zaczyna sie przepalac elastyczny łącznik . czy jazda z dziura w nim ma jakies skutki uboczne ? wzrost spalania ? czy wymienic na nowy czy wstawic w to miejsce samą rure /?alukard pisze:prawdopodobnie masz walniety lacznik elastyczny na rurze wydechowej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
i dziekuje za cierpliwosc . wszystko jasne . czesc nie droga , wiecej zapłace za montaz ( wycinka i spawanie chyba) .
[ Dodano: 2010-10-06, 16:59 ]
[ Dodano: 2010-10-06, 16:59 ]
nowy łącznik wstawiony . 300 zł z robotą . ale sie mechanik namęczył bo duzo rozbierania od dołu było .alukard pisze:rafal100,
rureczłowieku a co by tłumiło drgania
:shock:
musisz wstawic lacznik