TAk mi sie jakoś od razu wpadła w oko i spodobała i tak nazwałem ją Czarną Wdową
Ale do rzeczy opowiem po krótce historie jej zakupu - Kupiłem ją o gościa z moich okolic mieszkającego dosłownie kilometr ode mnie :-P
. Dlugo szukałem ładnej a6 z 2.5 dizlu ale wiele albo było w stanie tragicznym albo ceny były kosmiczne , szukałem szukałem aż u nagle ojciec kiedyś spotkał poprzedniego właściciela w sklepie i tak z ciekawości zagadał czy czasem nie chce sprzedać swojego auta - a on na to że jako tako nie sprzedaje ale w sumie potrzebował by kase a ma w domu 2 auta (Suzuki Vitare) i tą a6 może by ją puścił ale nie wie za ile ( bo nie mial jej w sumie sprzedawać)
Dobra umowiłem sie z nim że zobacze ten samochód , zobaczyłem i mi sie spodobał
ale gośc dal;ej nie wiedzial ile chce kasy ale wreszcie powiedział cene i pojechałem na stacje diagnostyczną wyszło kilka malych wad : jedna tuleja metalowo gumowa w wahaczu
no i zatrata linka recznego i przytarte klocki z tyłu Sprawność tylnich halców była 40 %
Sprawdzili mi też grubość lakieru - nie spodziewałem sie cudów ale wyszlo że jedne drzwi sa malowane ale nie szpachlowane (tak jakby ktoś pomalowałe jakąś ryse na nich) i ten pasek pod tylną lampą i kawałęk tylneiego błotnika sa też malniete lekko . Przód jak i płyta podłogowa były nietknięte - i to mnie przekonalo
Dodam że udarłem tysia :-P i tak zostałem teraz pełnoprawnym USEREM :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
1 Co jeszcze sprawdzaęłm ją wag comem - wyszedł 1 blad w silniku -1 Fault Found:
00522 - Engine Coolant Temperature Sensor (G62)
30-00 - Open or Short to B+
Readiness: N/A
- czujnik od temp wody --- ps przez to wskazówka na liczniku wskazówka od temp sie nie podnosi --- ps gdzie jest ten czujnik zamontowany w bloku ?- tu od strony abs-u czy gdzieś w chlodnicy

wiecej błedów nie było

2 było też kilka małych defektów zepsute radio beta ( okazało sie że siadł bezpiecznik )
* szyberdach nie działa ( czy bezpiecznik od niego jest pod maską w puszce tam gdzie jest gniazdo do diagnostyki ? czy to bedzie defekt silniczka
* przeciwgielne nie świecą - przelacznik sie świeci - też podejrzewam bezpiecznik
Na koniec dodam że poprzedni właściciel na koniec mowi mi że ma do niego jakieś ksiązki
i opowiada mi historie auta
Została kupiona w Nieczech w 96r i sprowadzona do polski do warszawy jako 9 miesiączne auto i co najlepsze serwisowana w polsce w Serwisie Chylińskiego aż do 2004r do przebiegu 265kkm do tego w tych papierach było kilkanaście faktur z tego serwisu niektóre po ponad 1,5 kzł aż
kiedy kupił ją gość od którego ja ją kupiłem Mowił że dał ża nią wtedy 34tyś zł - było to w 2004r znam go z widzenia i wiem że ten gość mało jeżdził tym autem ,ono wiecej stało niż jeżdziło - obecny przebieg to 284kkm wychodzi na to że gośc przejechał nim tylko 19kkm
- Nie chce mowić że ten przebieg jest wiarygodny ale śmiem twierdzić że na 99% tak jest
Audi jest koloru czarnego z chromowanymi obwódkami wokół szyb
- ma 15 alu z rocznymi oponami (mam gwarancje )
- ma kpl zimówek na stalowych felgach
- Z eksploatacyjnych
*ma roczny akku
-*ma w tamtym roku wymieniony rozrząd
- ma kierownice 3 ramienną s-line - Bardzo ładna
- ma 3 kluczyki + plastikowy wzór z kartą kodem
- ksiązka z kodem do orginalnego radia beta
do tego ma climatronic 2xelek szyb, el lust ,szyber, radio beta
i na śmieje się że taksiarskie pokrowce na siedzenia - zajebiście solidne i dopasowane do foteli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
po tym wszystkim wczoraj 1 raz ją troche przegoniłem i poweim tak wspaniałe jest uczucie kiedy przy 160 wbija sie dopiero 6 bieg i po chwili szum silnika cichnie także mozna podróżować i rozmawiać z pasażerem bez podnoszenia głosu
Ka koniec pragne podziękować kilku osobom z forum szczególnie za pomoc z vag-comem Elmi'emu_K oraz PrZeMo_A6 , Lech'owi

za wszelką pomoc
PS FOTY bedą Póżniej