[ A6 C4 2.5Tdi AEL] ---BLACK WIDOW--- Na sprzedaż -----
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dawno mnie tu nie było - ale za to solidnie pogrzebalem przy aucie
1 przestawiłem sam kąt wtrysku z 20* na 66* teraz na letnim silniku pali od strzała - no i za 50zł moge teraz zrobić spokojnie 200km - także spalanie sie zmiejszyło i subiektywnie silnik zaczyna teraz lepiej ciągnąć od 1600obr/min obr bo wczesniej zaczynał dobrze ciagnąć dopiero od 2000obr.
2 rozkreciłem i umyłem przednie reflektory ( jc foty wrzyce do działu HOW TO - Jak wyczyścić reflektory w a6 c4) , ps po wyczyszczeniu różnica jest kolosalna dodatkowo założyłęm zarówki Philipsa BlueVision ,drogie bo drogie ale teraz świeci superowo
1 przestawiłem sam kąt wtrysku z 20* na 66* teraz na letnim silniku pali od strzała - no i za 50zł moge teraz zrobić spokojnie 200km - także spalanie sie zmiejszyło i subiektywnie silnik zaczyna teraz lepiej ciągnąć od 1600obr/min obr bo wczesniej zaczynał dobrze ciagnąć dopiero od 2000obr.
2 rozkreciłem i umyłem przednie reflektory ( jc foty wrzyce do działu HOW TO - Jak wyczyścić reflektory w a6 c4) , ps po wyczyszczeniu różnica jest kolosalna dodatkowo założyłęm zarówki Philipsa BlueVision ,drogie bo drogie ale teraz świeci superowo
Łan tu sri TDI :mrgreen:
dasz rade do jutra wrzucić opis? I ja to zrobię bo będę miał troszkę czasu.Dodek pisze:2 rozkreciłem i umyłem przednie reflektory ( jc foty wrzyce do działu HOW TO - Jak wyczyścić reflektory w a6 c4) , ps po wyczyszczeniu różnica jest kolosalna dodatkowo założyłęm zarówki Philipsa BlueVision ,drogie bo drogie ale teraz świeci superowo
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.4 177KM
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
u mnie w motoryzacyjnym 39zł za sztuke ale świeci masakra , co najlepsze zarówka świeci na biało mimo iż jest niebieska a do tego fajny jest efekt w nocy na granicy swiatło cien - widać - taki pasek z 3 kolorami jak mała tęcza - http://allegro.pl/item940856724_orygina ... bc_64.html - sa drogie ale warto je kupić
- jahro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
też mnie to czeka w niedalekiej przyszłości także bardzo chętnie skorzystamDodek pisze:rozkreciłem i umyłem przednie reflektory ( jc foty wrzyce do działu HOW TO - Jak wyczyścić reflektory w a6 c4)

A4 B8 2.0tdi 205km avant quattro '13 s-tronic
A4 B6 1,9tdi '02 avant 131ps
B4 1.9tdi 1Z '92 sedan 90km
A6 C4 2.8E V6 30v QUATTRO '96 avant 193ps
100 C3 2.2 E + podtlenek LPG '86 136PS
A4 B6 1,9tdi '02 avant 131ps
B4 1.9tdi 1Z '92 sedan 90km
A6 C4 2.8E V6 30v QUATTRO '96 avant 193ps
100 C3 2.2 E + podtlenek LPG '86 136PS
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
dla wszystkich spragnionych wiedzy how-to-a6-c4-odnowa-reflektorow-przedni ... htm#207330 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
W ostatniej chwili mojej audi naprawiaona i nabita zostałą klima
Generalnie już wiem że te auta są pancerne od nowości nie miała wymienionego filtra osuszacza ! - mimo iż przez naprawą klima chodziłą tylko bardzo słąbo chłodziła
Aby nabiic klimę trochę sie namachałęm i najeździłem ostatecznie polecono mi serwis renault -jako najtańszy ___ a tam gośc przez pół godziny nie mógł znaleźć 2 wejscia do klimy (dla niewiedzących- znajdującego sie przy spręzarce) a przez nastepne 30 min nie mogł sie wpiąć w ukłąd
!!
wrescie pojechałem do malego warsztatu zajmującego sie tylko klimą facet 1 co zalecił wymianę filtra osuszacza - nowy koszt 130 zł + wymiana jakiejś dyszy z filtrem znajdującej sie w 1przewodzie.
Po tych operacjach które zajęły 2 dni klima wreszcie ożyła - a koszta ostatecznie wyniosły 400 zełka- ale było warto
Generalnie już wiem że te auta są pancerne od nowości nie miała wymienionego filtra osuszacza ! - mimo iż przez naprawą klima chodziłą tylko bardzo słąbo chłodziła
Aby nabiic klimę trochę sie namachałęm i najeździłem ostatecznie polecono mi serwis renault -jako najtańszy ___ a tam gośc przez pół godziny nie mógł znaleźć 2 wejscia do klimy (dla niewiedzących- znajdującego sie przy spręzarce) a przez nastepne 30 min nie mogł sie wpiąć w ukłąd

wrescie pojechałem do malego warsztatu zajmującego sie tylko klimą facet 1 co zalecił wymianę filtra osuszacza - nowy koszt 130 zł + wymiana jakiejś dyszy z filtrem znajdującej sie w 1przewodzie.
Po tych operacjach które zajęły 2 dni klima wreszcie ożyła - a koszta ostatecznie wyniosły 400 zełka- ale było warto

- robak26
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.2 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Dodek, a jak się wymienia osuszacz?
A ile czynnika weszło?
Ja tydzień temu dobijałem i żałuję ,że nie poszukałem lepszego warsztatu.
Nikt nawet nie zasugerował wymiany osuszacza i sitka.
A gość nie mogąc znaleźć drugiego zaworu zrobił to tym przy chłodnicy i stwierdził , że tu tak jest.
Z ozonowaniem zapłaciłem 240 zeta.
Teraz klima się rozłącza jak wentylator wskoczy na drugi bieg.
Byłem wczoraj u nich i niby zrobią to jeszcze raz, ale chciałem się lepiej przygotować do tego, dlatego potrzebna szybka odpowiedź.
Napisz wszystko na co zwrócić uwagę.
A ile czynnika weszło?
Ja tydzień temu dobijałem i żałuję ,że nie poszukałem lepszego warsztatu.
Nikt nawet nie zasugerował wymiany osuszacza i sitka.
A gość nie mogąc znaleźć drugiego zaworu zrobił to tym przy chłodnicy i stwierdził , że tu tak jest.
Z ozonowaniem zapłaciłem 240 zeta.
Teraz klima się rozłącza jak wentylator wskoczy na drugi bieg.
Byłem wczoraj u nich i niby zrobią to jeszcze raz, ale chciałem się lepiej przygotować do tego, dlatego potrzebna szybka odpowiedź.
Napisz wszystko na co zwrócić uwagę.