Tak jak w temacie... jakie parametry ma oryginalny akumulator do mojego audi ?
Bo ten co siedzi to już słabizna :-P a widzę że nie jest oryginalny

Pozdrawiam
slavi16 dzięki za pomocslavi16 pisze:Masta, nie jestem pewien, czy w C6 też tak jest, ale można dobrać aku po kodzie wyposażenia: a6-c4jaki-akumulator-vt1753.htm
To było tylko takie przypuszczenie... boo ten koleś ze sklepu podał że 110Ah więc se pomyślałem że ten co teraz jest to nie oryginał.censored pisze:2005 rok i już był zmieniany aku ?
Można i nie możnaarekjask pisze:Można wstawić trochę większy akumulator, np. 110 Ah zamiast 95 Ah
Sorki, ale w moim aucie aku. jest w bagażniku 8-)censored pisze:Może być ewentualność , że miałes zniszczony przód samochodu i wsadzili zamiennik..
Nie upieram sięMasta pisze:Można i nie możnaarekjask pisze:Można wstawić trochę większy akumulator, np. 110 Ah zamiast 95 AhJak producent zaleca aku 95Ah a nie 110 to coś w tym jest, nie? :-P
Po pierwsze ten aku będzie już miał jakieś 4 lata. A średnia żywota aku jest jakieś 4 lata.pan42 pisze:Dlaczego nabrałeś przekonania, że się akumulator kończy?
to już całkiem padaka ten aku, albo coś ci prąd pobiera (pomijając alarm)FlaHa pisze:aku słabnie gdy postoi wiecej niz 13 godzin
Pierwsze słyszę :-PFlaHa pisze:po wymianie aku kodowac jakis numer
to już musi być jakaś bzdura, no chyba że aku. ma 20Ah :lol:FlaHa pisze:po wymianie na nowy, nie oryginalny auto odmawialy posluszenstwa
8-) stary, no to jeszcze usłyszysz ... :mrgreen:Masta pisze:Pierwsze słyszę
wsadź zatem 110, 95, 155 albo 555Ah (możesz też spróbować 5 i 5555Ah... :-P ) i uśmiechnij się jak ktoś zaproponuje zakodowanie aku ... nie zapomnij wozić ze sobą kabli do odpalania auta i linki do holowania ...Masta pisze:FlaHa napisał/a:
po wymianie na nowy, nie oryginalny auto odmawialy posluszenstwa
to już musi być jakaś bzdura, no chyba że aku. ma 20Ah
Kupuję 95Ah i jaki najlepszy mają w sklepietmr pisze:wsadź zatem 110, 95, 155 albo 555Ah (możesz też spróbować 5 i 5555Ah... :-P ) i uśmiechnij się jak ktoś zaproponuje zakodowanie aku ... nie zapomnij wozić ze sobą kabli do odpalania auta i linki do holowania ...
To jest automat kolego :mrgreen:tmr pisze:i linki do holowania