Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] - klimatronic

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
mops51
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] - klimatronic

Post autor: mops51 » 09 sie 2009, 16:53

Witam
Mam problem z klimą. Mianowicie gdy kupiłem auto klima nie działała. Pojechałem do gościa od klimatyzacji , który niby ma super kombajn do czyszczenia , nabijania itd. Po całym cyklu czyszczenia, sprawdzania, nabijania itd klima nadal nie działała. Po podpięciu komputera wyskoczył błąd, który został usunięty ( czujnik ) . Co ciekawe klima odpaliła , zadowolony zapłaciłem Panu 350 pln :shock: , wsiadłem w auto i jade. Po przejechaniu paru km , ku memu zdziwieniu z nawiewów zaczeło lecieć raz ciepłe powietrze na zmianę z zimnym . Człowiek który to naprawiał twierdzi że owy czujnik trzeba wymienić , bo jednak jest uszkodzony. Podjechałem do kolesia który naprawia tylko audi, po podpięciu komputera pokazał mi dane z klimat. Mianowicie na wolnych obrotach wszystko jest ok. gdy tylko dodał gazu wartość w barach ( chyba ) zaczeła lecieć w dół. I tak w koło . Mechanik twierdzi że czujnik jest ok, a uszkodzenie musi być gdzieś na drodze wiązka , kostka. Mam pytanie czy któryś z szanownych kolegów miał taki problem? Jeśli tak to co było przyczyną ? Pozdrawiam.
Ps. przepraszam za długość postu, ale temat jest złożony.
SIŁA CZŁOWIEKA NIE POLEGA NA TYM, ŻE NIGDY NIE UPADA, ALE NA TYM, ŻE POTRAFI SIę PODNIEŚć.

KMS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Hubert
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: KMS » 09 sie 2009, 22:46

Być może sławne zaworki, oczyszczenie to kilka minut roboty.

htzz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: htzz » 24 kwie 2014, 19:25

witam serdecznie szanowni koledzy:) Rowniez mam podobny problem. Generalnie nawiew prawie nie wieje. Jak dam na 12 to ledwo leci z nawiewow a w srodku slychac ze sie kotłuje powietrze. Czesto przestawiajac nawiew, wieje nie tam gdzie powinien a w leci wali na maxa ciepłem. Co z tymi zaworkami? czy ktos moze przyblizyc temat?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
UneeK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic