Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Regulacja foteli przednich - manualne.

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Regulacja foteli przednich - manualne.

Post autor: rash » 28 lip 2009, 18:21

Od samego praktycznie kupna nie mogę doregulować ustawienia foteli - jak mam fotel ustawiony bliżej kierownicy, to siedzenie mam nisko, kolana bardziej zgięte, ale po dłuższej jeździe, prawa noga zaczyna być już mocno zmęczona. Jeżeli odsunę siedzenie o jedno oczko, to niby jest fajnie, ale, z racji moich krótkich przeszczepów ;), wciskam sprzęgło odrywając już właściwie piętę od dywanika, a dodatkowo, by te manipulację sobie ułatwić, podnoszę siedzenie i jestem już właściwie tak wysoko, że jedynie dłoń mi się nad głowę zmieści.

Pytanie więc - czy da się tak wyregulować, rozkręcić, przekręcić, tą szynę z otworami do regulacji, by przesunąć o połowę oczka? A może macie inne pomysły na poprawienie komfortu jazdy?

Awatar użytkownika
rash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rash » 28 lip 2009, 18:51

Nie, no spokojnie, żadnej urazy nie czuję. ;) Wiesz - z tymi kilkoma osobami to też może być tak, że przejażdżka raz, dwa razy, nie wpłynie na ocenę, ale jak już się dłużej jeździ, to się chce dopasować do siedzenia jak najwygodniej, a mi chyba tych kilku mm brakuje... a może to po prostu kwestia przyzwyczajenia... albo skończę na kupnie w pełni elektrycznych. ;)

Awatar użytkownika
Mariusz-MN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mariusz-MN » 29 lip 2009, 15:32

masz pewnie taka wersje foteli jak ja czyli manualne przesuwanie przod-tyl i reczne pochylanie oparcia pokretlem.no ale wszystkie C5 mialy wysokosc regulowana elektrycznie (przycisk z boku fotela w ksztalcie takiej lezki) i tym mozna idealnie dopasowac co do milimetra przeciez bo regulacja nie jest gora-dol jedynie a przesow sie lekko pod katem przeciez.

A moze masz cos zabki w regulacji popsute. Ja mam gesto tych zabkow i fajnie sie wszystko reguluje tylko wazne jest wyczucie :-D

Awatar użytkownika
rash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rash » 29 lip 2009, 20:07

A może ktoś regulował, tzn. obniżał, pedał hamulca?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja