Przemek_GDA pisze:może to być spowodowane ruchomymi, łożyskowanymi podzespołami rozrządu lub paska alternatora. Dodatkowo w głowicy wałki są napędzane łańcuszkiem, być może coś w tych okolichach. Jak fachowiec włoży czache gdzie trzeba, przypuszczam, że zdiagnozuje. Pozdrawiam
no i musze zaprzeczyć,bo dzisiaj byłem u mechanika,który mi powiedział że nie ma zielonego pojęcia co dolega mojej audi i zebym się nie przejmował bo najprawdopodobniej to nic poważnego.Jeździł kilka km i nie wiedział co sie tak zachowuję.
czy ta dolegliwośc może być niebezpieczna dla dalszej podrózy?w sobote jade 2500 km do Polski i mam pewne obawy...
a w rodzimych stronach napewno znajdzie się mądrzejszy mechanik...
[ Dodano: 2009-07-27, 21:15 ]
pablo1_31 pisze:jak przyspieszam to mniej to słychać no ale wtedy też silnik głośniej chodzi jakby... ja też paroma v-kami jeździłem i miło jest owszem... ale ten dzwięk o którym tu gadamy jest "obcy" moim zdaniem.... faktycznie głośniej świszczy jak puszcze gaz i hamuje silnikiem... jak wcisne sprzęgło wtedy to przestaje. Także kojarze to z którymś z elementów rozrządu jednak. A'propos może ma ktoś tu wiedze jakiej formy najlepiej ten rozrząd zakupić?? Bo coś nie mogę znaleźć info w histprii na ten temat. Silnik 2.5tdi
musze sprawdzic czy przestaje po nacisnieciu sprzegla,ale z tego co pamietam u mnie brzmi caly czas...
[ Dodano: 2009-07-28, 14:55 ]
może ktoś ma jeszcze jakies pomysły,bo ja już nie wiem za co sie zabrać a czasu coraz mniej pozostaje...

:(
[ Dodano: 2009-07-28, 17:54 ]
Przemek_GDA pisze:może to być spowodowane ruchomymi, łożyskowanymi podzespołami rozrządu lub paska alternatora. Dodatkowo w głowicy wałki są napędzane łańcuszkiem, być może coś w tych okolichach. Jak fachowiec włoży czache gdzie trzeba, przypuszczam, że zdiagnozuje. Pozdrawiam
może i masz rację,ale dlaczego to jest słyszalne tylko podczas jazdy,na wolnych obrotach żaden dźwięk się nie uwidacznia.
sprawdzałem wczoraj łożyska przednie-są OK
dzisiaj robiłem wywazanie kół-są OK
jutro jeszcze sprawdzę tylnie koła,może któreś łożysko z tyłu huczy,choć ja w to wątpię...