Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Zmiana Budy

Warsztat
Sknerus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Zmiana Budy

Post autor: Sknerus » 02 lip 2026, 10:42

Witam, pytanie czysto teoretyczne. Posiadam samochód, znaczy samochód jest po dzwonie. Chcę z niego wyciągnąć silnik i skrzynię, reszta na żyletki. Patrzyłem na budy i nasunął mi się pomysł – jako że mam kompletne rozbite auto, a znalazłem taką samą budę z uszkodzonym silnikiem (inny silnik, tj. 2.0 TFSI) – czy dużo byłoby pracy i czy w ogóle jest możliwe wsadzenie mojego silnika do budy z silnikiem 2.0 TFSI? Mój silnik to 2.4 BDW.

bgroni
Moderator
Moderator
Imię: bgroni
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 163KM

Re: Zmiana Budy

Post autor: bgroni » 02 lip 2026, 12:56

Sknerus pisze:
02 lip 2026, 10:42
Witam, pytanie czysto teoretyczne. Posiadam samochód, znaczy samochód jest po dzwonie. Chcę z niego wyciągnąć silnik i skrzynię, reszta na żyletki. Patrzyłem na budy i nasunął mi się pomysł – jako że mam kompletne rozbite auto, a znalazłem taką samą budę z uszkodzonym silnikiem (inny silnik, tj. 2.0 TFSI) – czy dużo byłoby pracy i czy w ogóle jest możliwe wsadzenie mojego silnika do budy z silnikiem 2.0 TFSI? Mój silnik to 2.4 BDW.
Będziesz musiał całe okablowanie zmienić, jeżeli miejsce na silnika jest ta sama wielkość i jeżeli wszystkie łapy pasują i jeżeli to samo ze skrzyni, wydech i tp. Według mnie przekroczysz budzet...nie warto.

Szukaj buda z tego samego modelu co masz.

Sknerus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Zmiana Budy

Post autor: Sknerus » 02 lip 2026, 14:15

Będziesz musiał całe okablowanie zmienić,
Z tym oablowaniem to akurat wydaje mi się, że nie byłby z tym problemu jest dawca tak. Bardziej chodziło czy wejdzie ten silnik itp... To i tak to wszystko czysto teoretycznie. No na ok budy są takie same...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl