Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

A6 C7 2.0 TDI CGLC MANUAL - Tarcza zabierakowa sprzęgła - przy jakim przebiegu wymiana ?

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chaosman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mariusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

A6 C7 2.0 TDI CGLC MANUAL - Tarcza zabierakowa sprzęgła - przy jakim przebiegu wymiana ?

Post autor: chaosman » 14 mar 2026, 12:00

Witam,
Moje problemy z pierwszym biegiem zaczęły się ponad 70k km temu i po wymianie oleju w skrzyni biegów problem zniknął.
Opisywałem to tutaj topic106182.html
Aktualnie (210k km) dopadło mnie sprzęgło i od tygodnia samochód czeka na wolny termin u mechanika.
Kupiłem zestaw sprzęgła LuK 624 3759 00 + łapę sprzęgła Audi 0B1 141 719 K + koło dwumasowe LuK 415 0706 10.
Dodatkowo ze względu na koszt robocizny Audi rekomenduje również wymianę tarczy zabierakowej sprzęgła 03G 105 323 AD.
Ta część występuję tylko w oryginale (tak samo jak łapa) i jest dostępna tylko na zamówienie z Niemiec z dostawą 5-7 dni.
Z mechanikiem ustaliłem że najpierw sprawdzi stan mojej tarczy i podejmiemy decyzje o ewentualnej wymianie.
Problemem jest oczywiście czas dostawy, bo ja potrzebuję jak najszybciej samochód a mechanik nie chce zajmować podnośnika na kolejny tydzień.
Moje pytanie jest następujące - czy ktoś z użytkowników wymieniał tą tarczę a jeśli tak to przy jakim przebiegu ?
Z góry dziękuję za rady i wskazówki.

Pozdrawiam
Mariusz

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl