A6 C7 Śwszczenie w kabinie powyżej 120km/h
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
A6 C7 Śwszczenie w kabinie powyżej 120km/h
Cześć, mam dziwny problem z C7 2017 2.0 tdi 190km w kombi. Od 120km/h na trasie zaczynam słyszeć w aucie dziwne świszczenie w kabinie, ciężko określić skąd to może być, natomiast dźwięk jest tylko wtedy gdy dam lekko lub mocno gazu od około 120kmh/h. Poniżej w ogóle tego nie słychać. Jak puszczam nogę z gazu dźwięk ustaje nawet przy 150kmh. Ktoś się orientuje co to może być? Od czego zacząć poszukiwania?
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
Re: A6 C7 Śwszczenie w kabinie powyżej 120km/h
Dźwięk jakby buczenie łożyska? U mnie mam podobne objawy i obstawiam któreś łożysko w skrzyni s-tronic. Prewencyjnie wymieniłem łożysko w kole kierowcy (bo też je podejrzewałem) ale jednak to nie to. Czekam na diagnozę u specjalisty od s-troniców. Gdzieś jeszcze czytałem że może być to rolka alternatora ale zdjąłem pasek i nic się nie zmieniło więc muszę szukać głębiej.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2017
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Re: A6 C7 Śwszczenie w kabinie powyżej 120km/h
Dźwięk ten tylko zaczyna się od 120km/h, tak to cisza w aucie.KKgg pisze: ↑16 cze 2025, 21:23Dźwięk jakby buczenie łożyska? U mnie mam podobne objawy i obstawiam któreś łożysko w skrzyni s-tronic. Prewencyjnie wymieniłem łożysko w kole kierowcy (bo też je podejrzewałem) ale jednak to nie to. Czekam na diagnozę u specjalisty od s-troniców. Gdzieś jeszcze czytałem że może być to rolka alternatora ale zdjąłem pasek i nic się nie zmieniło więc muszę szukać głębiej.
Chatgpt podpowiedział mi tak:
1. Nieszczelność w układzie dolotowym (przewód turbo / intercooler)
2. Zawór N75 / DV (upust ciśnienia turbo)