received_1342390263032578.jpeg
Cześć mam problem z moją audicą. Mianowicie układ chłodzenia chodzi bez problemu i wszystko gra. Jedyne z czym mam problem to fakt że gdy wyciągnę kluczyk od razu wentylatory włączają się na pełne obroty. Zczytałem błedy VCDS i pokazało że zwarcie z masą na obu i że oba moduły trafione. Zamówiłem drugie wentylatory że złomu, w ten weekend zabierałem się za wymianę i ok. Stary wentylator miał zaśniedziałą kostkę , a te ze złomu czyściutkie. Po podpięciu drugich wentylatorów ten sam problem. Szukałem po internecie że może to przekaźniki walnięte. I odziwo też zaśniedziałe piny 1 i 3 . I zamierzam też je zmienić na nowe. Problem mój polega na tym czy mam znowu szukać kolejnych wentylatorów które mogą być felerne czy kupić moduły nowe "podróbki"Wentylatory chłodnicy 3.0 TDI pracują przy wyciągniętym kluczyku
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wentylatory chłodnicy 3.0 TDI pracują przy wyciągniętym kluczyku
Cześć mam problem z moją audicą. Mianowicie układ chłodzenia chodzi bez problemu i wszystko gra. Jedyne z czym mam problem to fakt że gdy wyciągnę kluczyk od razu wentylatory włączają się na pełne obroty. Zczytałem błedy VCDS i pokazało że zwarcie z masą na obu i że oba moduły trafione. Zamówiłem drugie wentylatory że złomu, w ten weekend zabierałem się za wymianę i ok. Stary wentylator miał zaśniedziałą kostkę , a te ze złomu czyściutkie. Po podpięciu drugich wentylatorów ten sam problem. Szukałem po internecie że może to przekaźniki walnięte. I odziwo też zaśniedziałe piny 1 i 3 . I zamierzam też je zmienić na nowe. Problem mój polega na tym czy mam znowu szukać kolejnych wentylatorów które mogą być felerne czy kupić moduły nowe "podróbki"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.