Nie będę ukrywał, że Apple Car troszkę mnie rozpuścił pod względem multimediów. Zacząłem czytać i MMI Basic to straszna dziadowa wersja

Bez zmieniarki, bez bluetootha, bez nawigacji, bez AUX itp... drama

Pożyczyłem dziś z żony MiTo transmiter FM - Baseus BS-01
Powiem Wam szczerze, że nie ma tragedii:
Zyskałem:
+ zestaw głośnomówiący na Bluetooth'a
+ odtwarzacz muzyki (Spotify, Open FM, PromoDJ, podcasty itp.) - nawet da się sterować telefonem za pomocą transmitera vol +/- << ||> >>
+ YouTube, transmisje na żywo, TV itp.
+ Yanosika

Niestety moim oczom nadal ukazuje się "piękny" czerwony ekran

Na pierwszy rzut poszedł iPhone 7 plus - niestety mały ekran, spora biała ramka + przycisk home

Drugi rzut Samsung S9+ pasuje idealnie i wygląda estetycznie ale nie ma jak podpiąć kabla zasilającego bez dziurawienia deski.
Trzeci rzut LG V30 troszkę mniejszy od S9+ ale zwykłego kabla USB nie zamontuję bez dziurawienia deski, ale zamówiłem kabel typu C łamany pod kątem 90o mam nadzieje, że się zmieści.
Problem polega, że nie wiem jak zamontować smartfona w otworze czerwonego wyświetlacza - chciałbym to zrobić w miarę bezinwazyjnie. Na razie myślę o opcjach:
- klej na gorąco
- nano mata
- rzepy do obrazów 3M
Kolejny napotkany problem to, że ten transmiter obsługuje tylko jedno urządzenie

Zamówiłem więc kolejne dwa transmitery (też Baseus), które mają obsługiwać dwa urządzenia Bluetooth naraz.
Czy ktoś z Was korzysta/ł z jakiegoś transmitera który obsługuje dwa urządzenia naraz? Proszę o jakieś modele i opinie.
Czy ktoś z Was zamocował / zamontował jakieś urządzenie (mały tablet / smartfon) w miejscu czerwonego ekranu MMI Basic? jeśli tak to w jaki sposób i jakie to było urządzenie.
Byłbym wdzięczny za wszelkiego rodzaju sugestie co do mojego pomysłu.
Na samym początku myślałem, że to głupi pomysł do póki nie zagrała muzyka w głośnikach z mojego telefonu z komendami google maps i yanosikiem w tle - do tego jeszcze mogłem rozmawiać na zestawie głośnomówiącym... więc skoro działa to chyba nie jest takie głupie XD