Ale zegary wskazują poprawnie prędkość, obrotomierz i płyn chłodniczy bo na tym mi najbardziej zależało. główny problem jest taki, że zginęły mi czujniki parkowania tzn. po pierwszy nie pokazuje biegów czyli R i w tym momencie nie załącza parktronica o mało bym nie przywalił w golfa sasiada ( przyzwyczajenie)
 Ale zegary wskazują poprawnie prędkość, obrotomierz i płyn chłodniczy bo na tym mi najbardziej zależało. główny problem jest taki, że zginęły mi czujniki parkowania tzn. po pierwszy nie pokazuje biegów czyli R i w tym momencie nie załącza parktronica o mało bym nie przywalił w golfa sasiada ( przyzwyczajenie)   
   oczywiście kodowanie dla parktronika w zegarach zmienione bo myślałem,że to pomoże ale ono idzie po linii Can i wtedy uświadomiłem sobie, że u Mnie ta linia wogue nie jest podłączona.
 oczywiście kodowanie dla parktronika w zegarach zmienione bo myślałem,że to pomoże ale ono idzie po linii Can i wtedy uświadomiłem sobie, że u Mnie ta linia wogue nie jest podłączona.Z tego co wyczytałem moje stare zegary nie obsługiwały linii can natomiast nowe już maja to ta choler... szara kostka i tutaj ogromna prośba do kumatych forumowiczów nie moge znaleźć schematu jak poprowadzić i z kad komunikacje parktronika do nowych zegarów kostkę szarą mam była z zegarami natomiast nie wiem kompletnie z kąd i które kabelki mam podpiąć najbardziej zalęży mi na parktroniku bo reszta to detale te zapalające się żarówki i płyn.
tak myslę, że zegary nie wiedzą, że wrzuciłem wsteczny i że trzeba uruchomić parktronic czy się mylę?
Aa jeszcze ważna kwestia nie mogę się teraz połączyć z modułami Centralnym Zesp. Elektryki (bordnetz) , asysten park. Kierow, moodułem komfortu ale z tym już wcześniej był problem