Witam wszystkich szanownych forumowiczów pewnie temat był już przerabiany ale z nadmiaru czasu wziąłem się za uszkodzone Zegary Jaeger które mam w sojej szanownej C5 2.5 tdi automat 180 /km Zamówiłem zegary z pełnym fisem Vdo bo takie zazwyczaj są polecane na forach więc zakupiłem o numerach 4B0920932Q moje stare zegary miały uszkodzony predkościomierz i obrotomierz przy mrozach wyłączał się albo zatrzymywał się w miejscu ale to nie istotne numer to 4b0920900q. No więc całą procedrurę adaptacji nowych zegarów przeprowadziłem pomyślnie kluczyki zakodowane, zegary przypisane kodowanie ze starych itd. więc auto Jeździ zegary ładnie pokazują na przemian przepaloną żarówkę i brak płynu do spryskiwaczy

Ale zegary wskazują poprawnie prędkość, obrotomierz i płyn chłodniczy bo na tym mi najbardziej zależało. główny problem jest taki, że zginęły mi czujniki parkowania tzn. po pierwszy nie pokazuje biegów czyli R i w tym momencie nie załącza parktronica o mało bym nie przywalił w golfa sasiada ( przyzwyczajenie)

oczywiście kodowanie dla parktronika w zegarach zmienione bo myślałem,że to pomoże ale ono idzie po linii Can i wtedy uświadomiłem sobie, że u Mnie ta linia wogue nie jest podłączona.
Z tego co wyczytałem moje stare zegary nie obsługiwały linii can natomiast nowe już maja to ta choler... szara kostka i tutaj ogromna prośba do kumatych forumowiczów nie moge znaleźć schematu jak poprowadzić i z kad komunikacje parktronika do nowych zegarów kostkę szarą mam była z zegarami natomiast nie wiem kompletnie z kąd i które kabelki mam podpiąć najbardziej zalęży mi na parktroniku bo reszta to detale te zapalające się żarówki i płyn.
tak myslę, że zegary nie wiedzą, że wrzuciłem wsteczny i że trzeba uruchomić parktronic czy się mylę?
Aa jeszcze ważna kwestia nie mogę się teraz połączyć z modułami Centralnym Zesp. Elektryki (bordnetz) , asysten park. Kierow, moodułem komfortu ale z tym już wcześniej był problem