[a6 c4 2,5 TDI 140km quattro] piszczenie
[a6 c4 2,5 TDI 140km quattro] piszczenie
Witam,
mam taki problem, spod maski slychac piszczenie ( pasek klinowy ) mialem juz wczesniej taki problem z 3tys. km wczesniej i wymienil ów pasek oraz amortyzatorek, no i znow mi piszczy pasek, moze mial juz ktos taki przypadek i wie co z tym zrobic??
mam taki problem, spod maski slychac piszczenie ( pasek klinowy ) mialem juz wczesniej taki problem z 3tys. km wczesniej i wymienil ów pasek oraz amortyzatorek, no i znow mi piszczy pasek, moze mial juz ktos taki przypadek i wie co z tym zrobic??
W Audi się z tym nie spotkałem, ale w Passacie wymieniłem prawie wszystko-paski, napinacze i dalej piszczało. Okazało się, że koło pasowe było już do wymiany.
PS-gdzie i ile placiłeś za amortyzatorek?
PS-gdzie i ile placiłeś za amortyzatorek?
Audi A6 2.5 TDI AEL Avant Proline z przebiegiem ponad pół mln km
Vorsprung durch Technik
"Ropa daje kopa:-)"
Vorsprung durch Technik
"Ropa daje kopa:-)"
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
4 stówy?
Nie masz bicia na pasku? napinacz cały czas 'pracuje' tzn telepie się?To też może piszczeć, mi pisk wydobywał się z trących o siebie plastików od obudowy wentylatora i od obudowy chłodnicy-brakuje krętaka, podłożyłem gume i ustało..
Nie orientujecie sięczy do aat podejdzie napinacz z mocowaniem od AEL? Głowica na silniku jest z VW LT albo coś takiego dokładnie nie wiem..
Nie masz bicia na pasku? napinacz cały czas 'pracuje' tzn telepie się?To też może piszczeć, mi pisk wydobywał się z trących o siebie plastików od obudowy wentylatora i od obudowy chłodnicy-brakuje krętaka, podłożyłem gume i ustało..
Nie orientujecie sięczy do aat podejdzie napinacz z mocowaniem od AEL? Głowica na silniku jest z VW LT albo coś takiego dokładnie nie wiem..
jednak to nie pasek klinowy mi piszczy, jest jakis rownomierny pisk nie zaleznie od tego jak mocno naciskam na pedal gazu, jak pasek mi piszczal to dawalem gazu i coraz mocniej piszczal teraz jest inaczej, jak myslicie co to moze byc??
macie pewnosc ze to kolo pasowe?? bo amortyzatorek i pasek zostal zmieniony i na pewien czas przestalo piszczec po 3 tys. km znow zaczelo ale teraz jakby co innego
macie pewnosc ze to kolo pasowe?? bo amortyzatorek i pasek zostal zmieniony i na pewien czas przestalo piszczec po 3 tys. km znow zaczelo ale teraz jakby co innego
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 21:14 przez lukasa6, łącznie zmieniany 1 raz.
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- danek_22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
hmmm u mnie bylo tak ze zmienilem pasek, rolki i napinacz ( zalozylem EVR-a i pasek conti) po jakims miesiacu padl mi termostat i zaprowadzilem do znajomego do warsztatu zeby mi zmienil ( dobry znajomy - zmienil po kosztach ) i przy wymianie termostatu wyszlo ze nowa zalozona rolka piszczy i huczy (ta ktora miesiac wczesniej sam zakladalem ) wiec wlozyli nowa i teraz jest ok - wiec nowe nie zaqwsze musi znaczyc dobre
zeby to zmienial jakis warsztat to bym mial obawy czy wlozyli nowa czy na starej smigalem - ale robilem sam wiec wiem

zeby to zmienial jakis warsztat to bym mial obawy czy wlozyli nowa czy na starej smigalem - ale robilem sam wiec wiem

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7