Witam
Potrzebuje namiar do solidnego mechanika z Krakowa lub okolic do kapitalnego remontu skrzyni biegów w Audi a6c7 3.0 tdi S-tronic.
Skrzynia wykazuje błędy P17D000 sprzęgło 2 za duży poślizg i P17D800 ograniczenie momentu obrotowego z powodu temperatury sprzęgła.Samochód jeżdzi lecz przy mocniejszym przyspieszeniu występuje komunikat- zbyt wysoka temperatura przekładni ogranicz prędkość,również na zimnej skrzyni.Teraz na pozycji R rusza dopiero powyżej 2000 obr.,nie wpada w tryb awaryjny,biegi dobiera żle w SPAM do prędkości.Po ściągnięciu miski olejowej mechanik stwierdził że tylko remont skrzyni przywróci jej sprawność .Zbyt duże zanieczyszczenia w oleju i na magnesach ,żadne inne środki nie wchodzą w grę.Lub wymiana skrzyni na sprawną używaną rozbieżność cenowa od 5000 do ponad 10000 zł plus olej filtry robocizna=min3500z
ł i nie masz gwarancji co kupisz więc ryzyko jest duże
Remont S-Tronic Kraków
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szajn
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Remont S-Tronic Kraków
Kolego jeżeli nie są przypalone sprzęgła (jeżeli nie czułeś zapachu spalenizny w kabinie kiedykolwiek podczas jazdy i jeżeli olej nie śmierdzi spalenizną) to wymień olej (najlepiej MOTUL DCTF za ok 300 zł), dwa filtry, smok i zewnętrzny (sumarycznie ok 150 zł), ewentualnie duży zestaw naprawczy mechatroniki z dodatkowym zaworem chłodzącym, tak prewencyjnie (ok. 1900 zł na Allegro), zrób nastawy podstawowe (najlepiej ODISEM) i najzwyczajniej w świecie jeździj. Sam to ogarniesz na kanale, max 3 h z adaptacją.
Jakie 3 i pół koła za olej i robocizne. Co to za śmieci?????
Zmień mechanika, niech nie robi cię w ch*ja
nawet jeżeli tarczki do wymiany, to też żaden problem - do ogarnięcia
Jakie 3 i pół koła za olej i robocizne. Co to za śmieci?????
Zmień mechanika, niech nie robi cię w ch*ja
nawet jeżeli tarczki do wymiany, to też żaden problem - do ogarnięcia

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
Wymiana oleju nic nie pomoże w oleju b.znaczne zanieczyszczenia od tarczek sprzęgła dużo opiłków na magnesach,nie wiadomo co z pompka oleju po takich zanieczyszczeniach.Tez przyznaje mechanikowi że tylko remont,ale on tego nie robi.Mechanika nie będę zmieniał bo nigdy nie naciąga mnie na niepotrzebne duże koszty,on miał juz przygotowany rozszeżony zestaw naprawczy mechatroniki przed odkręceniem miski lecz po zobaczeniu co jest w środku stwierdził że skrzynia do remontu.Gdybym kupił używaną skrzynie to demontaż i montaż 2-2,5tys ,olej przekładniowy,olej część sprzęgłowa filtry uszczelka ok 1 tys,adaptacja on-line przez serwis on-line 500 zł więc tak wychodzi ok 3,5 tys+używana skrzynia średno 7,5 tys== 11000 zł więc bardziej przemawia do mnie remont Mam gościa z Krakowa lecz termin za kilka miesięcy i to mi nie pasuje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarosław
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Avant
- Silnik: Inny
- Skrzynia: Tiptronic
Polecam car serwis w klikuszowej koło Nowego Targu, specjalizują się w automatach i są chwaleni.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
Problem rozwiązany zaryzykowałem zakupiłem używaną skrzynie ,zamontowana jest ok