Straciłem moją A6 C6 '06 w Bułgarii!!!
- benny
- Forum Audi A6 / A7

Moim skromnym zdaniem jeśli chodzi o zabezpieczenia auta to te najprostsze (czyt. mechaniczne) są najlepsze. Wiadomo AC nr 1. poza tym blokada kierownica-pedał jest najlepsza. ÂŻaden złodziej nie jest magikiem i żeby zdjąć taką ,szczególnie jeśli zamek jest nisko, koło pedała będzie miał problem z jej otwarciem. Może nie zabezpieczy nas na 100% ale przynajmniej wydłuży czas rąbania futy a to już dużo. Poza tym to co sie dziwic że rąbneli w bługarii zagraniczną furę podejrzewam że w tak turystycznym kraju 99% kradzionych aut to auta na zagranicznych blachach. Mimo wszystko też mam taką i Współczucie...
-
Tomas
Jeden z moich znajomych kiedys za 'mlodego' znal kilka osob z towarzystwa milosnikow cudzej wlasnosci.
Jednego czego sie nauczyl to ze nie ma skutecznego zabezpieczenia przed kradzieza. Jak sie upra to i na lawete wciagna. A jak z trakerem to lodowka przewioza i tyle.
Jedyna skuteczna obrona przed zlodziejem ktory chce odjechac skradzionym autem to blokada na pedaly.
Taka ktora spina dwa pedaly razem. Nie da sie jej otworzyc a i pedalow szlifierka tez nikt na parkingu ani pod domem cial nie bedzie.
Z opowiadan wiem ze tylko aut z takim zabezpieczeniem nie ruszali.
A na koniec ciekawostka, podobny najlepszy immobiliser (czyt. nie-do-ruszenie-w krotkim-czasie) ma Opel Corsa
Niezle, prawda?
Jednego czego sie nauczyl to ze nie ma skutecznego zabezpieczenia przed kradzieza. Jak sie upra to i na lawete wciagna. A jak z trakerem to lodowka przewioza i tyle.
Jedyna skuteczna obrona przed zlodziejem ktory chce odjechac skradzionym autem to blokada na pedaly.
Taka ktora spina dwa pedaly razem. Nie da sie jej otworzyc a i pedalow szlifierka tez nikt na parkingu ani pod domem cial nie bedzie.
Z opowiadan wiem ze tylko aut z takim zabezpieczeniem nie ruszali.
A na koniec ciekawostka, podobny najlepszy immobiliser (czyt. nie-do-ruszenie-w krotkim-czasie) ma Opel Corsa
Nevman ...And The Road Becomes My Bride...
Historia:
Fiat 126p 1979
Opel Vectra A 1.6l
Honda Accord 2.0l Vtec
Mitsubishi Galant VR4 2.5l Twin Turbo
Vauxhall Vectra 2.0 CDTi
Obecnie: Audi A6 2.0TDi (170) S-Line LeMans
Historia:
Fiat 126p 1979
Opel Vectra A 1.6l
Honda Accord 2.0l Vtec
Vauxhall Vectra 2.0 CDTi
- benny
- Forum Audi A6 / A7

Ja mam taką co zapina się jeden koniec o kierownice drugi o pedał gazu. jest mało widoczna, szybka w założeniu i zawsze coś pomoże. Dodatkowo polecam tradycyjne odcięcie zapłonu. Ja zastanawiałem się nawet nad założeniem drugiego oddzielnego alarmu z zewnętrzną baterią. Powiedzmy sobie w prost im więcej zabezpieczeń tym lepiej. A jeśli złodziej ma porywać się na auto z blokadą na kiere - pomyśli sobie pewnie jeszcze jakieś odcięcie będzie założone lub dodatkowy alarm. Więc jest prawdopodobieństwo że odpuści i poszuka takiego bez dodatkowych zabezpieczeń.ZelvaBOi pisze:benny, blokade kiery zdejumje sie wycinajac lub lamiac kopnieciem kiere (5-10 sekund), blokade pedalow zdejmuje sie podobno jeszcze szybciej rozwalajac pedaly - do odjechania stykna kikuty. Policja (i zlodzieje) twierdza, ze z mechanicznych jedyna i sluszna jest blokada Bear-T-Lock na skrzynie. Zdjecie jej potrafi zajac 10-15 minut a to juz za duzo.
-
Forum Audi A6 .
historia sprzed 10 lat z targow w poznaniu.kilka firm walczylo wtedy o prymat na rynku zabezpieczen.w czasie targow wystawili.kilka super zabezpieczonych aut i to grubych aut.3 dni zachwalania i prob podejscia do tego przez publicznosc itp...nawet byl konkurs dla slusarzy i elektronikow domoroslych nikt noei ruszyl autem.policja powydawala certyfikaty 100 procent sutecznosci,ubezpieczalnie dawaly na to duze znizki przy ubezpieczeniu.i co?i po 3 dniach jak zamykala sie impreza zaczynali pakowac stoiska itp.ostatnie pozegnalne rozmowy i nagle okazuje sie ze na 2 miejscach przeznaczonych dla tych aut stoja samochody...ale zamienione miejscami.a 3 auto zostalo zaparkowane 500 m dalej....i to wszystko chlopaki zrobili w bialy dzien...po to tylko zeby im pokazac ze nie ma 100 procent zabezpieczen...dla nich wystarczyly 3 dni na zapoznanie i rozkminienie jak to ruszyc...zrobili to dla zabawy...wiec jak ma odjechac to odjedzie. :evil: :evil: :evil:
dla dokladnosci...wszystkie te firmy juz nie istnieja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 2010-08-22, 13:18 ]
benny, nie pisz takich zeczy na pw.bo sie ktorys z tamtych chlopakow zdenerwuje i ci przestawi tak auto...po co pisac na pw co sie ma z zabezpieczen.
dla dokladnosci...wszystkie te firmy juz nie istnieja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 2010-08-22, 13:18 ]
benny, nie pisz takich zeczy na pw.bo sie ktorys z tamtych chlopakow zdenerwuje i ci przestawi tak auto...po co pisac na pw co sie ma z zabezpieczen.
-
tmr
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
No ja tylko dodam że w Bułgarii (Burgas) produkowane są i sprzedawane na cały świat systemy elektronicznej analizy audi a6 (C6), a8 i q7 ...
Pełen system autostartu auta z fabrycznymi i niefabrycznymi alarmami i immobilajzerami (poza rozwiązaniami sensu stricte "mechanicznymi") kosztuje około 5k Euro. Po prostu - wpinasz gdzie potrzeba i odjeżdżasz.
Sprzedają to gówno legalnie, podają adres producenta, przyjmują płatności kartami... :shock:
Normalne jaja... :evil:
kolego, daleko od Burgas Byłeś? 8-)
jak dla mnie: dziki kraj
Pełen system autostartu auta z fabrycznymi i niefabrycznymi alarmami i immobilajzerami (poza rozwiązaniami sensu stricte "mechanicznymi") kosztuje około 5k Euro. Po prostu - wpinasz gdzie potrzeba i odjeżdżasz.
Sprzedają to gówno legalnie, podają adres producenta, przyjmują płatności kartami... :shock:
Normalne jaja... :evil:
kolego, daleko od Burgas Byłeś? 8-)
jak dla mnie: dziki kraj
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
- benny
- Forum Audi A6 / A7

Nie twierdzę że z blokadą auta nie ukradną... Chodzi o to że każde zabezpieczenie jakie masz wydłuży czas kradnięcia auta. Nikt nie jest Koperfildem i klaśnięciem dłoniami blokad nie zdejmie i auta nie odpali. Ja też słyszałem i czytałem niewiarygodne kradzieże aut. Ale nie każdy złodziej to potrafi. Ja częściej od spektakularnych akcji kradzieży słyszę że otworzono gdzieś auto przejechano kilkanascie metrów i zostawiono... albo że sie włamali do auta i uciekli bo ktoś ich spłoszył. Morał jest taki że gdyby Szanowny kolega miał blokadę, albo coś co utrudni odprowadzenie auta, być może znikneła by inna audica stojąca dwie ulice dalej i na niemieckich blachach....
- benny
- Forum Audi A6 / A7

Co bys zdemolował?? pazurami tapicerke podrapisz?? skopiesz plastiki?? szyby potłuczesz?? narobisz tyle hałasu że napewno ktoś usłyszy... poza tym wolał bym wyłożyć 10 tys na naprawe wszystkiego niż 80 na nowe C6.ZelvaBOi pisze:Jakbym byl zlodziejem to w tym drugim wypadku po usmazeniu sprzetu do odpalania auta chyba bym tak fure zdemolowal, ze wlasciciel by zalowal, ze mu jej nie ukradlem. Co o tym myslicie?
- Fascynat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8 125KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ZelvaBOi
Wyobraś sobie że założysz te "tajne" guziki , gniazdo diagnostyczne bedzie wyjerzdzało automatycznie po podaniu hasła z nawiewu w konsoli środkowej , a Ty przezorny nie zdradzisz tych super zabezpieczeń nawet mechanikowi ze stacji napraw, bo przecież może być wtyką złodzieja , a Twoje dane przecież może mieć z dowodu rejestracyjnego.. (a było tak kiedyś gdzieś z BMW)
Aż pewnego smutnego dnia ktos tak mocno uparł sie na Twoje auto (miał zamówienie na ten rok,model,z tym silnikiem w tym wyposażeniu wnętrza) że najzwyczajniej w swiecie podjechał autolawetą i odcholował Twoje piękności do pobliskiego apartamentowca na poziom -2 w celu zagłuszenia Twojego lokalizatora GPS którego założyłeś w celu ewentułalnego namierzenia Twojej lalki..
PS. ZBIEÂŻNOÂŚć IMION , NAZWISK I SYTUÂŁACJI CAÂŁKOWICIE PRZYPADKOWA.
Wyobraś sobie że założysz te "tajne" guziki , gniazdo diagnostyczne bedzie wyjerzdzało automatycznie po podaniu hasła z nawiewu w konsoli środkowej , a Ty przezorny nie zdradzisz tych super zabezpieczeń nawet mechanikowi ze stacji napraw, bo przecież może być wtyką złodzieja , a Twoje dane przecież może mieć z dowodu rejestracyjnego.. (a było tak kiedyś gdzieś z BMW)
Aż pewnego smutnego dnia ktos tak mocno uparł sie na Twoje auto (miał zamówienie na ten rok,model,z tym silnikiem w tym wyposażeniu wnętrza) że najzwyczajniej w swiecie podjechał autolawetą i odcholował Twoje piękności do pobliskiego apartamentowca na poziom -2 w celu zagłuszenia Twojego lokalizatora GPS którego założyłeś w celu ewentułalnego namierzenia Twojej lalki..
PS. ZBIEÂŻNOÂŚć IMION , NAZWISK I SYTUÂŁACJI CAÂŁKOWICIE PRZYPADKOWA.
nie trzeba gniazda diagnostycznego, wystarczy podlaczyc sie gdzies do CAN-a antrieb albo komfort (np do bordnetza - 3 srubki), potem obudzic sterowniki na szynie (banał), zasymulowac transmisje z FBS-a (duuuuzo trudniej) i juz, fura odpalona, wszystko dziala.
To wszystko jest spowodowane niefrasobliwoscia konstruktorow, ktorzy z lenistwa wyrzucaja testowe moduly na smietnik, zamiast je niszczyc. Po takich smietnikach w okolicach fabryki łaża ludki i szukaja modulów. potem modul do analizy, analiza firmware, dla łebskiego goscia to zadne kosmosy. a potem sie dziwia, ze auta znikaja.
Na FBS (stacyjka) byla nawet akcja serwisowa upgrade software, bo zapomnieli w egzemplarzu produkcyjnym wywalic testowego botschafta (komunikatu can) do odpalania fury, bałwany.
nota bene kiedys tak kradli pierwsze merce c-classe (te z podwojnymi lampami z przodu) - one nie mialy gateway-a jak w VAG i cala szyna byla w jednym. a ze CAN byl doprowadzony do lusterka zewnetrznego, mozna bylo komunikatem na szynie otworzyc auto przez lusterko ...
najlepiej miec po prostu AC.
To wszystko jest spowodowane niefrasobliwoscia konstruktorow, ktorzy z lenistwa wyrzucaja testowe moduly na smietnik, zamiast je niszczyc. Po takich smietnikach w okolicach fabryki łaża ludki i szukaja modulów. potem modul do analizy, analiza firmware, dla łebskiego goscia to zadne kosmosy. a potem sie dziwia, ze auta znikaja.
Na FBS (stacyjka) byla nawet akcja serwisowa upgrade software, bo zapomnieli w egzemplarzu produkcyjnym wywalic testowego botschafta (komunikatu can) do odpalania fury, bałwany.
nota bene kiedys tak kradli pierwsze merce c-classe (te z podwojnymi lampami z przodu) - one nie mialy gateway-a jak w VAG i cala szyna byla w jednym. a ze CAN byl doprowadzony do lusterka zewnetrznego, mozna bylo komunikatem na szynie otworzyc auto przez lusterko ...
Ja pier***e! A kiedys wystarczyl srubokret... Troche mi czapa spadla!mateoosh pisze:nie trzeba gniazda diagnostycznego, wystarczy podlaczyc sie gdzies do CAN-a antrieb albo komfort (np do bordnetza - 3 srubki), potem obudzic sterowniki na szynie (banał), zasymulowac transmisje z FBS-a (duuuuzo trudniej) i juz, fura odpalona, wszystko dziala.
Chyba pozostane przy swojej normalnej pracy
Nevman ...And The Road Becomes My Bride...
Historia:
Fiat 126p 1979
Opel Vectra A 1.6l
Honda Accord 2.0l Vtec
Vauxhall Vectra 2.0 CDTi
Historia:
Fiat 126p 1979
Opel Vectra A 1.6l
Honda Accord 2.0l Vtec