Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

SKRADZIONO AUDI A6 C6 Dolny Śląsk okolice Bolesławca

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: akism » 28 mar 2014, 12:24

Tuareg awaryjny?Wejdź na forum turka to poczytasz jaki jest awaryjny..Pod tym względem audi wygrywa sromotnie :)Zresztą dlatego,że się nie psuje nie potrzeba części i jumaki go nie kradną,audiole biorą bo części potrzebne...
A6C7 3.0 TDI 272 S-line(było )
A8d3 4.2

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 28 mar 2014, 12:34

No niestety, jak chcą ukraść to ukradną :/ Obcinać złodziejowi łapę - jak w arabii, to się może zastanowi dwa razy. Heh...

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 28 mar 2014, 12:38

mrporpoise, nie wiem czy by poskutkowało <luzik> Chęć łatwego zarobku jest większa od strachu.
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
sosna
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: sosna » 28 mar 2014, 13:08

shaqal pisze:Touareg jest na tyle awaryjny że boja sie go kraść bo może nie ruszyć :)

ha ha ha <wysmiewacz>

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 29 mar 2014, 13:27

szalony, Oczywiście, co już zostało udowodnione niejednokrotnie. Choćby przy okazji kary śmierci. Twarde prawo nic nie zmieni jeśli nie będzie egzekwowane.

Obcinać łapy i robić to skutecznie = mniej kradzieży <cwaniak>

Ale tak serio, to niestety głównie kradzione są egzemplarze bez zabezpieczeń dodatkowych, bądź zabezpieczone śmiesznymi blokadami skrzyni czy innymi '100%' skutecznymi rozwiązaniami z ryneczku :)

shaqal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: hmm?
Rocznik: 2021
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Silnik: 3.6 326KM
Napęd: Brak
Skrzynia: Brak
Paliwo: Brak
Kontakt:

Post autor: shaqal » 30 mar 2014, 00:21

akism pisze:Tuareg awaryjny?Wejdź na forum turka to poczytasz jaki jest awaryjny..Pod tym względem audi wygrywa sromotnie :)Zresztą dlatego,że się nie psuje nie potrzeba części i jumaki go nie kradną,audiole biorą bo części potrzebne...
Akurat na co dzień mam do czynienia ze sprzedażą części do A8 Q7 i Touarega 7L i 7P, także wiem jak to wyglada w praktyce, o ile 7L był słabo udany to niestety 7P tylko utwierdza w tym przekonaniu.

akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: akism » 30 mar 2014, 00:32

Każde auto z dużym przebiegiem będzie miało jakieś niedomagania,podobnie jak każdy nowy model ma niedomagania wieku dziecięcego.Kupiłem ostatni wypust touarega 1(2009r Rej 2010)i z tego co mi wiadomo jest to auto raczej bezawaryjne .Tymbardziej ,że aktualny przebieg to 100 tys km...A tak nawiasem to najlepiej sprzedający się suv w tej klasie.
A8d3 4.2

Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2010
Moje auto: A7 4G
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Kontakt:

Post autor: Jarecki001 » 03 kwie 2014, 12:09

Witam Szanownych kolegów

Drogi shaqal, byłem wlascicielem Turasa z roku 2003 , uwazam ze wersja najładniejsza, po facelifting, mniej mi sie podoba, a najnowsza wersja juz wcale. Ale wracajac do tematu, tuarega mialem w wersji 5.0 litrow V10, i powiem jedno , przez ponad rok uzytkowania, wymieniłem tylko kompresor zawieszenia pneumatycznego. i to wymieniłem zaraz po kupieniu auta poniewaz sprzedajacy oszukal mnie mowiac ze jest uszkodzony czujnik poziomu zawieszenia, jak sie okazało to nie czujnik tylko kompresor miał problem.
Koszt naprawy we własnym zakresie plus zakup uzywanego kompresora na alledrogo wyniosł mnie 1300 pln. po tym z Turasem nie mialem zadnych problemów, zrobiłem okolo 50 tysiecy km, i zero problemow z mechaniką.

Auto wspaniałe, zero awarii, pieknie sie prowadzi. Zawieszenie pneumatyczne to poprostu bajka, zadne sprezyny sie moga sie równać. dlatego bardzo załuję ze w mojej A6-tce, nie mam zawieszenia pneumatycznego :(

Jedynym minusem Tuarega było spalanie paliwa, z moich wyliczen wyszła srednia 0.9 litra na kazde 10 km predkosci, wiec łatwo policzyc ze przy jedzie na autostradzie w DE, 180 km/h Turek żłopał ok 18 litrów paliwka :(
Gdyby miał mniejsze spalanie o około 30% to bym nim smigał do dzisiaj.

Jednak pomimo takiego spalania trzeba oddac wielki szacun konstruktorom tego silnika 5.0 v10, bo biorac pod uwage mase auta, wspólczynnik oporu powietrza podobny do wspólczynnika dla jadacego kiosku ruchu, do tego 22 calowe koła i naprawde szerokie kapcie, to zuzycie okolo litra ropy na kazde 10 km predkosci , to według mnie jest wspaniałe osiagniecie inzynieryjne.

do tego Panowie, jest cos w tym silniku czego niestety nie maja nasze A6C6, czyli rozrzad oparty na kołach zebatych, nawet alternator jest napedzany kołem zebatym rozrzadu.
Zero pasków, łancuszków, etc, a co za tym idzie zero stresu o rozrzad.
Prosze mi pokazac lepsze rozwiazanie. Oczywiscie jezeli sie zdarzy ze bedzie wada materiału, no to koszty w Turasie kupna kasety z kołami zebatymi rozrzadu to jest okolo 20 kilku tysiecy pln.
no ale jezeli wady materiału nie ma, to jest to rozrzad wieczny :)

Załaczam foto, po zmianach , oklejeniu folią.

Wiec jezeli mialbym polecac SUVa, to tylko Tuareg i to wlasnie z poprzednich lat.
Piekne auto i naprawde bezawaryjne, jezeli wlasciciel dba i robi przeglady/serwis na czas

Pozdrawiam
jarecki001

[ Dodano: 2014-04-03, 12:09 ]
Drogi Igorw
Czy piszac np. o modelu komputera, napiszesz laptop jezeli chcesz wskazac ktory wedlug ciebie jest najlepszy.
To ze nie reklamuje nikogo, to nie znaczy ze powinienem ukrywac nazwe tej czy innej firmy.
Forum to nie TVN gdzie sa bloki reklamowe, forum to miejsce gdzie piszemy o swoich problemach i pomagamy je rozwiazac, zabezpieczyc sie przed tym czy tamtym.
Jezeli wiem z doswiadczenia ze to jest lepsze od tamtego, to poprostu to napisze i tyle i to nie dlatego ze chce reklamowac firme "x" ale dlatego ze chce to rozwiazanie polecic wlasnie tym ktorzy szukaja pomocy,porady wlasnie na naszym forum.
jezeli Ciebie tak w oczy kole ze napisze DAS, to okej bede pisal DAŚ, albo DA-S alebo wypisze wszystkie firmy i napisze ze ja akurat kortzystam z DAS-a.
Wiec przyjacielu, nie stresuj sie tak bardzo, bo negujac moje posty pokazujesz ze na forum to najlepiej nie pisac prawie nic.
Skoro cie tak to strasznie boli, to nie czytaj moich postów, byc moze pracujesz dla konkurencji i boli cie ze twojej firmy w ktorej pracujesz nikt tu nie wymienia, kto wie, moze tak jest a moze nie.
A jezeli tak jest i nikt tu nie pisze o firmie w ktorej pracujesz jako agent ubezpieczeniowy, to wynika z tego byc moze ze firma słabiutka i nie warta polecenia.
Ja szczerze nie reklamuje a polecam firmę DAS, powiem wiecej polecam tez firmę Warta bo tam jestem ubezpieczony i dostałem dobra ofertę.
Dodatkowo polecam lody KORAL , bo sa dobre no i je Doda reklamowala.
A i jeszcze polecam telewizor SAMSUNG, telefon BLACKBERRY Z10, bo taki telewizor i taki telefon mam. no i jeszcze polecam komputer DELL-a bo mam i stacjonarny i laptopa tej firmy.
A i jeszcze bardzo polecam zel DUREX-a, bo tez dobry produkt, fajne doznania erotyczne.
no i polecam tez film POLOWANIE NA CZERWONY PAZDZIERNIK, bo mi sie podobal.

No polecam tez pompowac kola powietrzem nie azotem, bo w powietrzu jest okolo 70 % azotu.
No i polcam tez wszystko co fajne , smaczne , no p[olecam tez kazdego dnia uprawianie SPAM-u

I pamietaj, ze ja nie reklamuje a tylko i wylacznie POLECAM

POZDRAWIAM CIE, polecajac Cie innym jako dobrego mówcę.

jarecki001

ps.
I jeszcze jedno, zawsze twierdze i twierdziłem ze reklama to tylko reklama, i bez wzgledu jak bardzo ktos mi bedzie puszczal reklame w TV, to ja i tak wybiore te firmę ktora mi odpowiada a nie tą ktora wydaje miliony na reklamę.
Co za tym idzie uwazam tez kolegow z forum za ludzi na tyle ogarnietych i wiedzacych czego chcą, a takze umiejacych podejmowac sensowne decyzje, ze czy bede polecał (według ciebie reklamował) jedną czy inna firmę to i tak nasi koledzy forumowicze podejma decyzje po sprawdzeniu tej i innej firmy.
I moje polecanie nie bedzie miało znaczenia, a znaczenie bedzie miało to co firma zaoferuje.

To tyle
pozdrawiam
Załączniki
IMG_1665.JPG
IMG_1665.JPG (116.16 KiB) Przejrzano 119 razy

akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: akism » 03 kwie 2014, 12:22

Touareg w wersji 5.0 ma b.duży moment obrotowy ,dosłownie czujesz jakbyś dostał łopatą w plecy :) Ja mam wersję 3.0,którą uważam za optymalną w codziennym użytkowaniu.Co do awaryjności ,moi sąsiedzi mają 3.2 benzynę z 2003 r i nie mają wogóle problemu samochodem,autko kupione w polskim salonie..Kupując ten samochód dokonałem przemyślanego wyboru i myślę,że nie będę żałował..Co do komfortu jazdy tur przerasta A6C6 pod każdym względem,a pneumatyka to super wynalazek ,szczególnie na nasze drogi.
A8d3 4.2

Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Jarecki001 » 03 kwie 2014, 12:30

Drogi akism
Tuareg to inne auto, nie mozna porownywac Tuarega do Audi A6, dlatego ze to inny typ samochdu a takze inny segment.
Tuareg nalezy do wyzszej klasy niz Audi A6.
A co do awaryjnosci samochdów, bez wzgledu czy Tuareg czy Audi A6 czy A8, jak sie dba tak sie ma i tyle.

I twierdze to co zawsze twierdziłem ze na jakos auta narzekaja Ci ktorzy wymieniaja np. olej silnikowy co 50 tysiecy km, czesci kupuja made in china bo na orginaly lub dobre zamienniki ich nie stac.
czasami zdarza sie tez sytuacja ze kupimy wadliwy egzemplarz bo poprzednik nie dbał.

Ale generalnie jezeli wybierzemy dobry egzemplarz przy kupnie i bedzie dbali , serwisowali na czas, to kazde auto bedzie bezawaryjne.

Co do momentu obrotowego w Tuaregu, wiem o czym piszesz i zgadzam sie z tym.
Mialem 5 litrów v10, 750 Nm, praktycznie w całej skali obrotów.
Tam jak sie wciskało pedał "gazu" to naprawde wciskał w fotel.
Ale wystarczy właczyc na wyswietlaczu wskazania zuzycia paliwa , i jak sie zobaczy chwilowe zuzycie na poziomie 100litrów/100km, to prosze mi wierzyc , jezdzi sie delikatniej. a uzywa tej mocy tylko w razie koniecznosci.

Co do zawieszenie pneumatycznego, Tuareg 5.0 V10 ma tak ciezki silnik (ok 700 kg) ze po zsumowaniu wagi silnika i calej reszty podejrzewam ze sprezyny musiały by byc z autobbusu.A zawieszenie powietrzne czyli pneumatyczne, daje sobie z takim ciężarem spoko rade.Aby dowiedziec sie ile mocy siedzi w pneumatyce wystarczy obnizeyc auto do pozycji ładunkowej, zostawic kogos w srodku samemu wysiąsć i poprosic aby przestawił poziom zawierzenie na najwyższy, i obserwowac jak auto pieknie i szybko mimo swojej wagi 2600kg, podnosi sie. Wtedy dopiero mozna zrozumiec jak wydajnym systemem jest zawieszenie pneumatyczne oparte na powietrzu.

I jezeli ktos by zobaczył ze do pompowania zawieszenia tak ciezkiego auta uzyty jest malutki kompresorek, to by w zyciu nie uwierzył, a powietrze z kompresora do miechów zawieszenia dostarczane jest plastikowymi rurkami o srednicy mniej ni 1go centymetra.

Ja wymienialem kompresor i byłem zaskoczony takimi rozwiazaniami.

Samo zawieszenie to mistrzostwo swiata.

Pozatym pamietajmy Tuareg to auto produkowane przez grupe VAG, czyli tez producenta Audi, jestem przekonany ze i zawieszenie pneumatyczne w Audi jest tak samo dobre jak w Tuaregu, bo projektowane przez tych samych inżynierów.

pozdrawiam

igorw

Post autor: igorw » 03 kwie 2014, 12:53

Kolego Jarecki001, nie sposób nie zauważyć, ze słowotokiem i mądrowaniem próbujesz się usprawiedliwić.
Zerknij w mój podpis, tam znajdziesz info dla siebie. Dodam, że nie ten o adminach.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2014, 13:16 przez igorw, łącznie zmieniany 1 raz.

Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Jarecki001 » 03 kwie 2014, 12:59

drogi igorze

pozostawie twoje posty bez odpowiedzi, bo czasami ktos czego nie potrafi zrozumiec.
Nie mam do ciebie o to pretensji, poprsotu taki sie urodziłes, kazdy ma jakies wady.
Jedni sa brzydcy, inni łysi, inni znowu nie maja tego czy tamtego.
Ty poprsotu jak kaczynski, wiesz ze masz monopol na rację.

Pozdrawiam i pozostawmy juz ten temat bez kontynuacji.szkoda mojego czasu na tlumaczenie Ci spraw oczywistych, zobacz jakos nikt wiecej nie uwaza ze cos reklamowałem.

pozdrawiam jeszcze raz
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2014, 14:12 przez Jarecki001, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 03 kwie 2014, 13:05

Panowie, Wasza dyskusja daleko odbiegła od tematu i robi się coraz bardziej nerwowa. Więc proszę o zaniechanie osobistych przekomarzań.
Warsztat, naprawy Audi A6.

akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: akism » 03 kwie 2014, 13:47

Wywody Jareckiego001 są ciekawe i poparte doświadczeniem,troszkę nie rozumiem ataku Igoraw na wyż.wym....
A8d3 4.2

Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Jarecki001 » 03 kwie 2014, 14:36

Jak napisał Administrator, ja takze uwazam temat za wyczerpany.
Pozdrawiam Cie Igorze, i tu drobna uwaga, nie sugeruj ze jestem idiotą, bo to dalekie od kultury. Widac stad ze ci sloma z trampeczków wystaje, ze podpisujesz sie takim podpisem, brak szacunku dla innych, juz za sam taki podpis i sugerowanie mi czegos w zwiazku z nim powinienes wyleciec z forum z hukieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem.
Widac ze innych tak oceniasz, pewno jak by Admin tez cos do ciebie napisal to tez bys mu kazł przeczytac swoj podpis.
Chamstwo widac to twoja głowna cecha, wpisujac taki podpis. szkoda słow

na forum pozwalasz sobie obrazac innych, bo za monitorem czujesz sie bezkarny.

A w moim miescie jak bys chlopakom doradzil zeby sobie przeczytali twoj podpis w taki sposób jak mi to doradziles, to po pierwsze twoje auto słuzyło by juz za klatke na króliki, a po drugie pojawiła by sie nowa cecha u ciebie, seplenienie, z powodu tzw. uzebienia wybiórczego.
A mowiąc wprpost, poprostu dostałbys solidne bęcki, za taka chamówę.

Nastepnym razem zanim w pewien sposób nazwiesz kogos idiotą, to sie zastanów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja ze swojej strony prosze Administratora Szalony, aby wytłumaczył Igorowi, jak wyglada kultura na forach, zarowno w zakresie tresci,podpisow i znaczenia tyuch rzeczy. Bo publicznie sugeruje kazdemu kto wda sie z nim w polemike (Igorowi wyjasniam polemika ze to dyskusja) sugeruje tez ze polemizujacy z nim jest idiotą.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2014-04-03, 14:36 ]
Witam
Mam pytanie do Admina, czy na naszym forum jest miejsce dla chamów ze słoma w trampkach.
Ponizej prywatna wiadomosc od jednego chama :
......
Kolego tu ci odpisze, żeby nie zaśmiecać forum -jak ty to robisz.
Piszesz takim do mnie takim tonem, jakbyś mnie traktował jak idiotę, ja po prostu odpowiedziałem ci otwarcie co myślę o twojej pisaninie.
Teraz jak zobaczysz mój podpis za każdym razem będziesz wiedział że to o tobie.
No ale nie dyskutuję więcej - właśnie o tym jest mój podpis.
......
Może koledzy sie wypowiedza co z takim jednkomórkowym osobnikiem zrobic co obraza innych.

Ja w swoim zyciu spotkałem takich wlasnie co na odległosc obrażali, i tu jest kilka genotypów takich gostków :
Typ 1 : brzydki, boi sie wychodzic z domu, szyby w aucie wszystkiwe oklejone folia zeby nikt go nie zobaczył
Typ 2 : ciagłe zapatrzony w siebie cos w rodzaju zakochanego w siebie, z tych powodów w życiu sam, bo uwaza ze lepszej parti od siebie nie znajdzie, bo tylko on zasługuje na siebie.
Typ 3 : meczennik szkolny, czyli ciagle meczony w szkole przez kolegów, bo miał stado pryszczy
typ 4 : kujon nad kujony a do tego wredniak, taki tio odrazu skarzy ze ktos krede zużył, gabki nie wypłukał, porysował ławkę w szkole, wiec nikt go nie lubi i kazdy go gnębi
typ 5 : Nie sprawdzoby seksulanie w zwiazku z kobietą, mimo starać , tabletek etc, dalej nie moze stanąc na wysokosci zadania, żona ma go dośc , a on podejrzewa ze wszystko zona opowiada rodzinie i znajomym jeki z niego heros.

Dla tych typów genetycznych, wszyscy to idioci i wrogowie i nie daj Boże wejsc z nimi w dyskusję bo Ci napisza zes idiota.

Igorw, ktory typ to ty, a moze zdiagnozowali Ci jakis inny, podziel sie zebysmy uwazali zanim cos napiszemy na forum.

Pozdrawiam,

Zablokowany

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl