Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Skradziono A6 C6

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
mariusz22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mariusz22 » 12 wrz 2012, 11:59

Jak bronic sie przed zlodziejami ma ktos jakies pomysly ? samo ubezpieczenie nas napewno nie zadowoli mamy furke kilka lat dopieszczamy jest bardziej doinwestowana niz srednie krajowe i co tak nagle ja stracimy i dostaniemy marne grosze z ubezpieczalni?

Pablo200
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pablo200 » 13 wrz 2012, 08:35

Nie dawać nigdy nikomu obcemu kluczyków do ręki.
Indywidualne zabezpieczenia 2 lub 3.
Nie stawiać auta byle gdzie.

mariusz22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mariusz22 » 13 wrz 2012, 08:43

Pablo200 pisze:Nie dawać nigdy nikomu obcemu kluczyków do ręki.
-ÂŻart ?
Pablo200 pisze:Nie stawiać auta byle gdzie.
- Szkoda tylko że kradną nawet z garazy z wlasnej zamknietej posesji ;/

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 13 wrz 2012, 08:45

Pablo200 pisze:Nie dawać nigdy nikomu obcemu kluczyków do ręki.
Bardzo dobrze, ale co jeśli czasem zostawiasz auto w serwisie np. w ASO? A nie zawsze da się wszystko zrobić w jeden dzień... ;|

cameleon741

Post autor: cameleon741 » 13 wrz 2012, 15:28

Zabezpieczenia nic nie dadzą. Jedynie dobrze ubezpieczajcie swoje auta, aby nie być mocno poszkodowanym $.

Jak mi ukradli toyote, to badałem temat przez 3 tygodnie i znam go na wylot. ÂŻadne zabezpieczenia nie pomagają a teraz już nie tylko lawetami auta kradną...

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 13 wrz 2012, 19:38

cameleon741 pisze:Jedynie dobrze ubezpieczajcie swoje auta, aby nie być mocno poszkodowanym $.
Podpisuję się pod tym wszystkimi czterema łapami <okok>

GM
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GM » 13 wrz 2012, 21:47

cameleon741 pisze:Zabezpieczenia nic nie dadzą. Jedynie dobrze ubezpieczajcie swoje auta, aby nie być mocno poszkodowanym $.

Jak mi ukradli toyote, to badałem temat przez 3 tygodnie i znam go na wylot. ÂŻadne zabezpieczenia nie pomagają a teraz już nie tylko lawetami auta kradną...
Zaraz usłyszysz, że "gadasz głupoty". Od teoretyków kryminalistyki.

Też miałem. Nigdy więcej nie dam się nabrać na "indywidualne zabezpieczenia", ukryte pstryczki, przykładanie paciorka na 3 zdrowaśki, dwukrotnie splunięcia przez prawe ramię przed startem. ÂŻerowanie na mitach przez domorosłych elektryków-magików.

Złodziej teraz to kompendium wiedzy o danym modelu, szczególnie elektroniki. Większość zabezpieczeń elektrycznych obchodzi w kilka minut, bo je szybko znajdzie.

Tylko dobre ubezpieczenie. Jak zakończę moje perypetie to napiszę jak ubezpieczać, gdzie nie ubezpieczać itp..
Wiem jedno - moja ubezpieczalnia to był błąd.

Nie wiem co teraz kupić, wszystko kradną. Lexy, toyoty już też. Może tfu tfu Jaguar?

E: a jeszcze ciekawy sposob sprzed 2 lat - pomoc drogowa, niebieski transit z wielkimi napisami "windykacja". W bialy dzien targali z centrum duzego miasta, ani jeden przechodzien nie pisnął.

cameleon741

Post autor: cameleon741 » 13 wrz 2012, 22:00

Nie wiem co teraz kupić, wszystko kradną. Lexy, toyoty już też. Może tfu tfu Jaguar?
Z japońskich to toyota ( mi właśnie toyote ukradli :/ ), mazda, lexus i mitsubishi
Z niemiecki Audi, VW, BMW, Mercedes
Jeżeli chcesz kupić auta którego nie ukradną to kup citroena.
Zaraz usłyszysz, że "gadasz głupoty". Od teoretyków kryminalistyki.
Pewnie tak będzie :)
GM pisze: E: a jeszcze ciekawy sposob sprzed 2 lat - pomoc drogowa, niebieski transit z wielkimi napisami "windykacja". W bialy dzien targali z centrum duzego miasta, ani jeden przechodzien nie pisnął.
Ja słyszałem o jeszcze lepszym sposobie, ale nie bede wypisywał, bo zaraz się dowiem że bajki opowiadam :)

Powtarzam jeszcze raz - żadne auto nie jest bezpieczne.

GM
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GM » 13 wrz 2012, 22:19

No tak, ale czymś trza jeździć. Tak mi zaświtał dziś XF - może tak dziadowski, że nie ukradną. Jezdzilem, jakis poziom jest. Wnetrze ok, ale nie quattro.....

Tylko ja robię 60-70k na rok.

cameleon741

Post autor: cameleon741 » 13 wrz 2012, 22:22

No ja mam obecnie Berlingo i ostatnio po tym jak ukradli mi toyote to kupiłem Rovera. Przeturlam się tym do wiosny i pasuje czegoś normalnego poszukać. Osobiście też mam chęć na jaguara x-type, ale to to mondeo w innej "obudowie" :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl