Jakie kalbe potrzebuje do montażu subwoofera w Audi A6
-
4cHmEd
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Patryk
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Jakie kalbe potrzebuje do montażu subwoofera w Audi A6
Witam, tak jak w temacie jest napisane, czy są do kupna jakieś wtyczki żeby sie nie bawić i nie ruszać instalacji w środku w bagażniku? dodam że nie mam systemu BOSE czy też Bang&Olufsen, standardowe audio.
-
OnlineDoc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Re: Jakie kalbe potrzebuje do montażu subwoofera w Audi A6
Tak, są gotowe wtyczki. Nie musisz ciąć instalacji. W bagażniku jest standardowy subwoofer w kole zapasowym. Wystarczy kupić adapter sygnałowy Plug&Play (tzw. bypass subwoofera), który musisz wpiąć w fabryczną wtyczkę głośnika.
Odnośnie kabli zasilających potrzebujesz standardowego zestawu car audio (plus z bezpiecznikiem, masa, kable głośnikowe).
Akumulator jest w bagażniku pod kołe zresztą sam wiesz. Kable zasilające będą miały tylko ok. 1 metra. Nie trzeba tego rozbierać progu i ciągnąć zasilania od silnika. Jeśli nowy wzmacniacz ma wejście High-Input, podłącza sygnał prosto z przejściówki. Jeśli jest tylko RCA, czincze, musisz dokupić mały konwerter Hi-Low.
Ps: W twoim profilu zmień rok z autem bo masz "Rocznik: 1996".
Odnośnie kabli zasilających potrzebujesz standardowego zestawu car audio (plus z bezpiecznikiem, masa, kable głośnikowe).
Akumulator jest w bagażniku pod kołe zresztą sam wiesz. Kable zasilające będą miały tylko ok. 1 metra. Nie trzeba tego rozbierać progu i ciągnąć zasilania od silnika. Jeśli nowy wzmacniacz ma wejście High-Input, podłącza sygnał prosto z przejściówki. Jeśli jest tylko RCA, czincze, musisz dokupić mały konwerter Hi-Low.
Ps: W twoim profilu zmień rok z autem bo masz "Rocznik: 1996".
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
4cHmEd
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Patryk
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Multitronic
Re: Jakie kalbe potrzebuje do montażu subwoofera w Audi A6
Siema, planowałem też zmienić w kole zapasowym "subwoofer" z orginalnego na "Audio System CO06 QC EVO 165mm" dużo czytałem że bardzo pomaga zmiana głośnika "orginalnego suba" na jakiś lepszej jakości, no i też planowałem zmienić na przedzie w drzwiach tam są 20cm