Witam Od niedawna w mojej audi wyskakuje tryb awaryjny. Tzn przy tym jak dam gazu świeci ABS i ESP przez około 10 sekund. Auto traci moc, nie chce jechać i dymi na biało. Podpinałem komputer ale nic ciekawego nie pokazał mi na silniku, jedynie błąd
00575- Cisnienie w kolektorze dolotowym
- Poniżej dolnego dopuszczalnego progu regulacji
Staly
Oraz
00550 - Zawór regulacji dawki paliwa
- Powyżej górnego dopuszczalnego progu regulacji
- nieciagly
Jak pojechałem się przejechać po skasowaniu błędów to znowu wyskoczył tryb awaryjny ale gdy podpiąłem komputer to nie było żadnych błędów
Ogólnie zaczęło to się dziać po tym jak wymieniłem opaskę od rury na intercoolerze bo stara była pogięta i na rurze był przedmuch
Turbina regenerowana 3 lata temu, ładuje 1.3 bar
A6c5 2.5tdi v6 ake tryb awaryjny
-
OnlineDoc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: A6c5 2.5tdi v6 ake tryb awaryjny
Gimper, to może być nieszczęlność po wymiany opaski. Zobacz dokładnie. Przy mocnym dodaniu gazu turbina generuje wysokie ciśnienie. Jeśli rura "puchnie" lub zsuwa się pod obciążeniem, dochodzi do ucieczki powietrza. Tak jak wiesz z ABS/ESP komputer silnika (ECU) widzi ogromną różnicę między powietrzem zmierzonym przez przepływomierz a ciśnieniem doładowania. Obejrzyj gumowe rury intercoolera. Mogą mieć pęknięcia.
Ps: Odpinałeś wtyczkę przepływomierza? Może jest zabrudzenia sensora.
Ps: Odpinałeś wtyczkę przepływomierza? Może jest zabrudzenia sensora.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
Gimper
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jakub
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: A6c5 2.5tdi v6 ake tryb awaryjny
Nie odpinałem przepływki, jedynie map sensor czyściłem bo był ubrudzony w oleju z odmy