Cześć!
Mam potrzebę zasilania czegoś na podstawie sygnału (najlepiej gdyby to było proste +12V) dzień/noc i zastanawiam się skąd brać takie coś... Pomyślałem o wyciągnięciu takiej informacji z któregoś z paneli, np klimatyzacji.
Czy wiecie który z PINów odpowiada za iluminację przycisków? A może to jest sterowane CANem?
Jestem otwarty na absolutnie każdą podpowiedź, najlepiej gdyby udało się znaleźć jakiś kabelek z takim sygnałem gdzieś z tyłu w avancie (choć zasadniczo, jeśli będzie trzeba to przeciągnę sobie swój kabelek nawet przez cały samochód). Może któryś pin od lampy z tyłu? Te chyba zapalają się na podstawie czujnika oświetlenia?
Ktoś coś?
Podświetlenie przycisków - dzień/noc
- KKgg
- Moderator

- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Podświetlenie przycisków - dzień/noc
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
Onlineciesiu
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Manual
Re: Podświetlenie przycisków - dzień/noc
Weź z podświetlania gniazda zapalniczki.
- KKgg
- Moderator

- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Skrzynia: S-tronic
Dzięki! To jest opcja. Ale tak myślę o module komfortu i wiązce do tylnych lamp... Może to jest jednak najwygodniejsza opcja (bo tego będę potrzebował właśnie tam z tyłu)... Lampy tylne (LED) chyba palą się tylko w nocy (w ciągu dnia są wyłączone jeśli jeżdżę na DRL).
Wiesz może który z kabelków odpowiada za światło postojowe?
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
Edit: żeby ułatwić i nakreślić po co mi to... Wymyśliłem sobie "gwiezdną podsufitkę". Chinole sprzedają takie zestawy na światłowodach... No i chciałbym żeby się to świeciło wyłącznie w nocy
Wiesz może który z kabelków odpowiada za światło postojowe?
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
Edit: żeby ułatwić i nakreślić po co mi to... Wymyśliłem sobie "gwiezdną podsufitkę". Chinole sprzedają takie zestawy na światłowodach... No i chciałbym żeby się to świeciło wyłącznie w nocy
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
Onlineciesiu
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Manual
Na wiązce od lamp lepiej nic nie kombinuj bo tam jest ważna rezystancja ze względu na czujnik spalonej żarówki. Dlatego najlepiej z podświetlenia zapalniczki.