Mam Audi a6 c7 2016
Jak z aktualizować MMI
Wersja oprogramowania: RMC_EU_P14321
Wersja bazy danych nawigacyjn: 8X0919884J - P32-50-15.03
Dziękuję za informację
MMI update
-
Adusadi
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Adrian
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: MMI update
Aktualizacja softu nic tu nie da.....rmc to biedny system....mapy mozesz aktualizowac sam po spatchowaniu rmc... np przy pomocy vcp....potem tylko potrzebujesz karty z odpowiednimCID pod mapy i same mapy....wkladasz w slot SD i pyka....
-
krs2919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: MMI update
a ja mam inne pytanie co do aktualizacji MMI , mam wersję softu HN+R_EU_AU_K0900 i mam problem z GPS , czy aktualizacja softu coś pomoże? jak tak to czy po kolei aktualizować na K0942 potem K1001, czy odrazu na najnowszą? Problem z GPS po kupnie błąd anteny - wymieniono dachową na używkę od A6 , nie działa, więc wymieniono na inną z 2019 bodajże z Tiguana (pasuje p&p) jest tylko troszkę większa wizualnie, problem z anteną znikł na VCDSie natomiast nadal nie pojawiała się ikona na liczniku od GPS oraz nadal wyszarzała funkcja godziny z GPS w ustawieniach godziny, pozycjonowanie nie chodzi i widzi auto gdzieś w Niemczech...kupiłem zamiennik FAKRA do Audi, błędu na VCDS brak, przez chwilę ok. 2-3 m-ce widział pozycjonowanie, ulice na której się poruszam, kompas itd. ale było brak GPS na liczniku przy godzinie, teraz znów nie ma nic, nawet błędów ...stąd moje pytanie czy nowy soft coś poprawi? czy coś jest gdzieś w zielonym skopane?