Zapamiętywanie ustawień użytkownika.
-
Robin_1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Zapamiętywanie ustawień użytkownika.
Jest też fajna alternatywa do vcds, mysle ze wiekszość użytkowników grupy vag powinna sobie sprawić takie urządzonko co sie nazywa OBD11. Nie wiem czy tu moge podlinkować. Uzywam jakiś czas i powiem ze to rewelacja za tą kase.
-
Marek Olszewski
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marek
- Rocznik: 2017
- Moje auto: S6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 DDVE 231KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
Temat załatwiony. Zresetowałem ustawienia fotela i pamięć ustawień wróciła.
-
Misiek_ud
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2022
- Silnik: 2.0 TDI
- Skrzynia: S-tronic
Cześć, a ja mam inne pytanie odnośnie ustawień użytkownika.
Gdy ustawię dwa nowe skórty na panelu klimatyzacji (screen w załączeniu) to znikają mi po resecie auta, czy tam po jakimś czasie.
Wiecie czemu?
Gdy ustawię dwa nowe skórty na panelu klimatyzacji (screen w załączeniu) to znikają mi po resecie auta, czy tam po jakimś czasie.
Wiecie czemu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
adadur
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Adam
- Rocznik: 2019
- Silnik: DDVB 3.0 286 KM
- Skrzynia: Tiptronic
od paru dni jestem właścicielem C8, mam problem z ustawieniem przywracania pamięci fotel. Po ustawieniu fotela daje się te ustawienia zapisać (Set > 1) jak przestawię fotel czy to sam czy z automatu poprzez ułatwienie do wysiadania to ustawiania fotela da się przywołać z pamięci (i tak jak instrukcja pisze przy otwartych drzwiach naciskając krótko "1" lub przy zamkniętych przez przytrzymanie "1") Do tego momentu wszystko działa, ale kiedy zamknę auto i ponownie przychodzę do auta - fotel przestawia się na ułatwienie wsiadania, po uruchomieniu auta fotel jedzie w ustawiania ale jakieś inne, nie moje, dopiero przywołanie z "1" przestawia fotel w moje ustawiania. Tak jakby nie przypisywał ustawień do kluczyka, Dlaczego tak jest?
Po zakupie celowo jeździłem kilka dni na ustawianiach sprzedającego aby poznać auto i wszystko działało normalnie.
Po kilku dniach zrobiłem reset MMI, usunęło wszystkie profile, głównego użytkownika przypisałem na siebie i od tej pory dzieją się wspomniane rzeczy. Na razie jeżdżę na użytkowniku głównym, czy aby skorzystać z automatycznego przywracania ustawień po otwarciu auta, muszę założyć jeszcze swój profil, bo już wyczerpują mi się pomysły.
Po zakupie celowo jeździłem kilka dni na ustawianiach sprzedającego aby poznać auto i wszystko działało normalnie.
Po kilku dniach zrobiłem reset MMI, usunęło wszystkie profile, głównego użytkownika przypisałem na siebie i od tej pory dzieją się wspomniane rzeczy. Na razie jeżdżę na użytkowniku głównym, czy aby skorzystać z automatycznego przywracania ustawień po otwarciu auta, muszę założyć jeszcze swój profil, bo już wyczerpują mi się pomysły.