Opuszczanie szyby przy otwieraniu drzwi a7
-
Mateusz a7c7 tdi
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Opuszczanie szyby przy otwieraniu drzwi a7
Witam wszystkich. W moim a7 przy otwieraniu drzwi od zewnątrz czy od środka nie opuszcza się szyba pasazera. Nie ma błedów w drzwiach, mam dociągi wszystko działa tylko ta jedna szyba się nie opuszcza. Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć takiego przypadku jak mój. Myślałem o mikrostyku zamka ale auto pokazuje na liczniku otwarte drzwi i lampki się zapalają. Myślałem czy może ktoś założył moduł od a6 i nie zakodowal opuszczania szyby przy otwarciu drzwi, czy mógłby ktoś podpowiedzieć bajt i bit w kodowaniu który odpowiada właśnie za to? Chciałbym to sprawdzić, chyba ze jeszcze jakieś inne sugestie co może być nie tak? Z góry dziękuję 
- ciesiu
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: Opuszczanie szyby przy otwieraniu drzwi a7
42/07 Bajt 3 Bit1Mateusz a7c7 tdi pisze: ↑07 lut 2026, 15:36Witam wszystkich. W moim a7 przy otwieraniu drzwi od zewnątrz czy od środka nie opuszcza się szyba pasazera. Nie ma błedów w drzwiach, mam dociągi wszystko działa tylko ta jedna szyba się nie opuszcza. Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć takiego przypadku jak mój. Myślałem o mikrostyku zamka ale auto pokazuje na liczniku otwarte drzwi i lampki się zapalają. Myślałem czy może ktoś założył moduł od a6 i nie zakodowal opuszczania szyby przy otwarciu drzwi, czy mógłby ktoś podpowiedzieć bajt i bit w kodowaniu który odpowiada właśnie za to? Chciałbym to sprawdzić, chyba ze jeszcze jakieś inne sugestie co może być nie tak? Z góry dziękuję![]()
-
Mateusz a7c7 tdi
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
Re: Opuszczanie szyby przy otwieraniu drzwi a7
Dzięki za szybką odpowiedź.
Mam to zaznaczone bajt 3 bit 1. Co może jeszcze być nie tak z tą szybą? Wszystkie fajnie śmigają dociagi działają, a tylko w tych jednych drzwiach nie opuszcza
Mam to zaznaczone bajt 3 bit 1. Co może jeszcze być nie tak z tą szybą? Wszystkie fajnie śmigają dociagi działają, a tylko w tych jednych drzwiach nie opuszcza