Witam
Panowie posiadam sterownik poziomowania świateł taki jak na zdjęciu i lampy takie jak na zdjęciu.
Ogolnie problem polega na tym że w vcds mam błędy od silników poziomowania.
Dobrałem sie do kostki w sterowniku świateł i ku mojemu zaskoczeniu nie mam tam kabli w piach 16 i 17. Domyślam sie ze ktoś zmienił lampy i przerobił wtyczki w lampach ale nie sprawdzil czy są przewody w serwoniku. Pytanie teraz do was jakie lampy powinienem założyć zeby sterownik je obsługiwał.
Poziomowanie świateł
-
Janek0812
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Poziomowanie świateł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
teodor76
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
Re: Poziomowanie świateł
Witaj w pierwszej kolejności trzeba ustalić w jakie lampy było wyposażone autko fabrycznie . Czy w poziomowanie ręczne przy włączniku świateł jest pokrętło wysokości światła i czy na wahaczach masz zamontowane czujniki wysokości pojazdu w celu automatycznej regulacji oświetlenia które było montowane tylko w pojazdach wyposażonych fabrycznie w Xenon. Lampy które masz zamontowane są z polifta. Więc wymagają sterownika i czujników poziomowania .
-
Janek0812
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
Re: Poziomowanie świateł
Hej.
Ze wszystkich ustalen które udalo mi się zrobic to wychodzi ze światla były xenony. Czujniki poziomowania mam. Udało mi sie tez ustalić o czym jie informował sprzedający ze jest to anglik z przekładką. Jest to wersja allroad.
Po.prostu wydaje mi sie ze do tego sterownika idzie za malo kabli tak jakby ktoś przy przekładce zastosował.nie tą wiązkę
Ze wszystkich ustalen które udalo mi się zrobic to wychodzi ze światla były xenony. Czujniki poziomowania mam. Udało mi sie tez ustalić o czym jie informował sprzedający ze jest to anglik z przekładką. Jest to wersja allroad.
Po.prostu wydaje mi sie ze do tego sterownika idzie za malo kabli tak jakby ktoś przy przekładce zastosował.nie tą wiązkę