A6 C5 2.4 AML Quattro
- ZyWiecki
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: A6 C5 2.4 AML Quattro
Hahhahahaha dobre 
- ZyWiecki
- Forum Audi A6 / A7

Lecimy z tematem.
Niestety po roku padła mi maglownica oczywiście po gwarancji, pojechała w inne miejsce. W miedzy czasie wydech poszedł do spawania jak i do zmiany jedno złącze elastyczne oraz zmieniam podporę wału. Podpora ori z 98r. już wiem skąd pochodzi puknięcie przy dodawaniu gazu. Wyjście jest takie że na wał wjeżdża podpora z omegii oraz łożysko febiego.
Linki do wideo:
video-1633091615.mp4
video-1633091618.mp4
Niestety po roku padła mi maglownica oczywiście po gwarancji, pojechała w inne miejsce. W miedzy czasie wydech poszedł do spawania jak i do zmiany jedno złącze elastyczne oraz zmieniam podporę wału. Podpora ori z 98r. już wiem skąd pochodzi puknięcie przy dodawaniu gazu. Wyjście jest takie że na wał wjeżdża podpora z omegii oraz łożysko febiego.
Linki do wideo:
video-1633091615.mp4
video-1633091618.mp4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZyWiecki
- Forum Audi A6 / A7

Podpora zmieniona. Wleciała z omegi A chyba i łożysko faga. Będziemy testować. Wymiana oraz wyważenie wału niestety kosztowało .. Jutro zbieżność i wiooo 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Skrzynia: Tiptronic
Witam.
Jak tam prace postępują ?
Już nie ma bić wału ? Auto już dobrze się prowadzi ?
P/S
Szkoda, że nie zakonserwowałeś tego płaskownika trzymającego podporę wału (jakimś gruntem i czarną farbą)
Pozdrawiam.
Jak tam prace postępują ?
Już nie ma bić wału ? Auto już dobrze się prowadzi ?
P/S
Szkoda, że nie zakonserwowałeś tego płaskownika trzymającego podporę wału (jakimś gruntem i czarną farbą)
Pozdrawiam.
- ZyWiecki
- Forum Audi A6 / A7

Bicia wału nie ma bo został wyważony, stuków przy ruszaniu także. Mam filmik jak zachowywał się wał na ori podporze.. Tragedia. Przejechane po remoncie ok 3 tyś km i jest bez zarzutu..
Niezabezpieczyłem tego płaskownika ponieważ miało to być tak na testy tylko czy wszystko dobrze chodzi a potem już nie chciało mi się wydechu ściągać i tak zostało. Przy najbliższej okazji zakonserwuje.
Niezabezpieczyłem tego płaskownika ponieważ miało to być tak na testy tylko czy wszystko dobrze chodzi a potem już nie chciało mi się wydechu ściągać i tak zostało. Przy najbliższej okazji zakonserwuje.
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Skrzynia: Tiptronic
Witam.ZyWiecki pisze: ↑16 lut 2022, 16:21Bicia wału nie ma bo został wyważony, stuków przy ruszaniu także. Mam filmik jak zachowywał się wał na ori podporze.. Tragedia. Przejechane po remoncie ok 3 tyś km i jest bez zarzutu..
Tak jak piszesz, dobrze było by ten płaskownik zabezpieczyć.
Jeszcze przytnij te śruby, by gdzieś na przejeździe nie zawadziły i się wygięły a nawet wyrwały.
Pozdrawiam.
- ZyWiecki
- Forum Audi A6 / A7

Te śruby są ori , nic nie dorabiane więc je zostawie. Ich praktycznie nie widać..
- ZyWiecki
- Forum Audi A6 / A7

Bardzo długo mnie nie było ale audi nadal jeździ .
Podpora wału spisuje się cały czas dobrze, zero stuków. Audi ma już prawie 400kkm. Przeszło swoje ale przeglądy przechodzi. Teraz jest jako auto zastępcze bo kupiłem auto rodzinne, suv. Szukałem audi q5 ale niestety nie było żadnej poczciwej do oglądania a jak już było to sporo przewyższało budżet. Mam sporo gadżetów do a6 które leżą więc pewnie coś dodam. Pozdrawiam!
Podpora wału spisuje się cały czas dobrze, zero stuków. Audi ma już prawie 400kkm. Przeszło swoje ale przeglądy przechodzi. Teraz jest jako auto zastępcze bo kupiłem auto rodzinne, suv. Szukałem audi q5 ale niestety nie było żadnej poczciwej do oglądania a jak już było to sporo przewyższało budżet. Mam sporo gadżetów do a6 które leżą więc pewnie coś dodam. Pozdrawiam!