Witam wszystkich ponownie.
6 miesięcy temu kupiłem Audi A6 C7 2.0 TDI Ultra 150 KM z 7-biegową skrzynią S tronic. Cały czas, kiedy jadę, zastanawia mnie jedna rzecz — czasami wyczuwam redukcję biegów. Zrobiłem też soft skrzyni w Tune Serwis i teraz te redukcje są trochę mniej odczuwalne.
W najbliższym czasie zamierzam wymienić filtry i olej w skrzyni. Poprzedni właściciel w Polsce wymienił dwumasę. Nie wiem, czy to tylko moje „wydziwianie”, że czuję te redukcje, czy faktycznie coś jest nie tak. To mój pierwszy automat, więc trudno mi to ocenić.
Silnik CSUD, auto jest z Belgii.
Uszkodzony S Tronic? Czy tak ma działać?
- Edddisz
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Emem
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Uszkodzony S Tronic? Czy tak ma działać?
0ck czy 0b5?
- KKgg
- Moderator

- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Uszkodzony S Tronic? Czy tak ma działać?
Jeśli ultra to musi być ośka więc 0CK.
Raczej nikt nie da Ci tu odpowiedzi na sto procent bo na forum nie czuć szarpnięć... Ale generalnie ta skrzynia powinna pracować płynnie. Dwumasa ori czy zamiennik LuKa?
Raczej nikt nie da Ci tu odpowiedzi na sto procent bo na forum nie czuć szarpnięć... Ale generalnie ta skrzynia powinna pracować płynnie. Dwumasa ori czy zamiennik LuKa?
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto