Dopadła mnie usterka z nastawnikiem małej turbiny. Moje pytanie jest takie czy ktoś sam wymieniał te zembatki w środku i czy trzeba na nowo programować taki sterownik. Bo nie wiem czy sam się za to zabierać czy dać do regeneracji. Koszt zestawu naprawczego 175 zł a regeneracja 540. Może ktoś borykał się z tym problemem.
[CGQB 3.0 313] NASTAWNIK MALEJ TURBINY
-
Bili420
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Patryk
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[CGQB 3.0 313] NASTAWNIK MALEJ TURBINY
Witam użytkowników tego pięknego samochodu
Dopadła mnie usterka z nastawnikiem małej turbiny. Moje pytanie jest takie czy ktoś sam wymieniał te zembatki w środku i czy trzeba na nowo programować taki sterownik. Bo nie wiem czy sam się za to zabierać czy dać do regeneracji. Koszt zestawu naprawczego 175 zł a regeneracja 540. Może ktoś borykał się z tym problemem.
-
SK80
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Sylwester
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: [CGQB 3.0 313] NASTAWNIK MALEJ TURBINY
Witam.
W zeszłym tygodniu dopadło mnie to samo.
Dostałem u turbiniarza w Poznaniu oryginał używkę poprawiony ( z metalowym ślimakiem i metalową zębatką półksiężycem) za 500zł.
Wymieniłem w garażu. 6 śrub trzeba odkręcić, 3 trzymają nastawnik 3 metalową obudowę. Potrzebny tylko klucz 10, najlepiej dłuższy niż standardowe. Dojście jest kiepskie ale do ogarnięcia.
Nic nie programowałem, śmiga jak ta lala.
Dodano po 1 minucie 45 sekundach:
Siedział oryginał od nowości o oznaczeniu g-83. Wymieniony na g-98
W zeszłym tygodniu dopadło mnie to samo.
Dostałem u turbiniarza w Poznaniu oryginał używkę poprawiony ( z metalowym ślimakiem i metalową zębatką półksiężycem) za 500zł.
Wymieniłem w garażu. 6 śrub trzeba odkręcić, 3 trzymają nastawnik 3 metalową obudowę. Potrzebny tylko klucz 10, najlepiej dłuższy niż standardowe. Dojście jest kiepskie ale do ogarnięcia.
Nic nie programowałem, śmiga jak ta lala.
Dodano po 1 minucie 45 sekundach:
Siedział oryginał od nowości o oznaczeniu g-83. Wymieniony na g-98