Witam,
w następnym tygodniu zamierzam zmienić opony na zimowe w swojej A8 D3. Wiem, że muszę przed podniesieniem samochodu włączyć tryb podnośnikowy.. ale czy najpierw muszę ustawić auto w pozycji PODNIESIONY ( bądź komfort ) i dopiero włączyć tryb czy to nie ma znaczenia?
Tryb podnośnika
-
ollyon86
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: olyon86
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Tryb podnośnika
Tak możesz , nie ma to znaczenia.
-
rafisz_1985
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Rafał
- Rocznik: 2009
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
Witam kolegów .
Nie chciał bym zaśmiecać forum więc napisze tu. Problem polega na tym że przy podnoszeniu auta (a6 c6 allroad) przy zablokowanym zawieszeniu jak koła już wiszą w powietrzu z przedniego amortyzatora zaczyna uciekać powietrze z dolnej części miecha. Na co dzień auto potrafi stać tydzień i się nic nie dzieje . Po skończonej pracy przód leży , wyłączam tryb serwisowy zapala się zielona kontrolka podnoszenia . Nabija ciśnienie i wszystko wraca do normy. Czemu tak jest że na co dzień wszystkie tryby działają auto nie opada nawet po tygodniu. A przy podnoszeniu od razu ucieka powietrze . Miech do wymiany
Pozdrawiam
Nie chciał bym zaśmiecać forum więc napisze tu. Problem polega na tym że przy podnoszeniu auta (a6 c6 allroad) przy zablokowanym zawieszeniu jak koła już wiszą w powietrzu z przedniego amortyzatora zaczyna uciekać powietrze z dolnej części miecha. Na co dzień auto potrafi stać tydzień i się nic nie dzieje . Po skończonej pracy przód leży , wyłączam tryb serwisowy zapala się zielona kontrolka podnoszenia . Nabija ciśnienie i wszystko wraca do normy. Czemu tak jest że na co dzień wszystkie tryby działają auto nie opada nawet po tygodniu. A przy podnoszeniu od razu ucieka powietrze . Miech do wymiany
Pozdrawiam
-
motogold
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Sławek
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
Widocznie masz uszkodzony miech w tym miejscu i przy podniesieniu guma się odwija i schodzi.Obstawiam wymianę miecha lub całego amorka,bo będzie się to powiększać.