Witam!
Jestem tutaj nowy, pewnie wątek gdzieś się powtórzył, ale zakładam nowy. 
Otóż problem wygląda tak. Od wczoraj posiadam Audi A6 C5 z 2002 2.4 benz + gaz. Na benzynie wszystko ładnie chodzi nie ma co się przyczepić, jednak kiedy przejdzie na gaz to czasem samochód trochę jakby przerywa, czy szarpie nie wiem jak to dokładnie określić i kiedy wciskam pedał gazu to zbiera się dużo wolniej niż na benzynie. W czym może być problem? Dodam że najbardziej to czuć kiedy puszczę pedał i znowu go wcisnę.

[ALF 2.4 165 KM] Przerywanie na gazie
[ALF 2.4 165 KM] Przerywanie na gazie
					Ostatnio zmieniony 24 lut 2020, 16:24 przez gostek71, łącznie zmieniany 1 raz.

- Pieterb
- Administrator 
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
gostek71, poprawiłem temat bo tak ma wyglądać o ile pytasz o silnik który masz w profilu - jak nie to popraw na taki o którym będzie mowa. 
Na przyszłość pamiętaj by tagi były dodane.
A co do problemu to raczej Ci tu nikt nic nie wywróży bez diagnostyki instalacji lpg bo powodów może być pewnie całą masa.

Na przyszłość pamiętaj by tagi były dodane.
A co do problemu to raczej Ci tu nikt nic nie wywróży bez diagnostyki instalacji lpg bo powodów może być pewnie całą masa.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
						Zanim coś tu napiszesz!
- 

Nanka45
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Natalia
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: Inny
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: [ALF 2.4 165 KM] Przerywanie na gazie
Cześć! Najczęstsze przyczyny takich objawów po przełączeniu na gaz to źle ustawiona instalacja LPG, brudne lub zużyte wtryskiwacze gazowe albo niedopasowana mapa silnika. Warto sprawdzić też filtr fazy ciekłej i parownika, bo zanieczyszczenia potrafią dawać szarpanie. Jeśli sam nie ogarniesz ustawień, dobrze jest podjechać do gazownika, który ma doświadczenie z Audi i fazą LPG w tym silniku.
https://czeczotkabar.pl/index.php/wolowina-wagyu/

https://czeczotkabar.pl/index.php/wolowina-wagyu/