Witam, otóż mam następujący problem z moją klapą w A7, klapa otwiera zamek z zewnątrz jak i wewnątrz, ale nie podnosi jej i nie opuszcza, dociąg działa. 
Błąd zapisany w sterowniku to brak nastaw podstawowych B2010. 
Próbowałem robić nastawy ODIS'em, niestety wyrzuca błąd, nie da się również wysterować jej przez test el. wykonawczych.

A7 4G - Problem z elektryczną klapą A7 4G przedlift
- 

karolo3po
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Karol
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.5 V8 520KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: A7 4G - Problem z elektryczną klapą A7 4G przedlift
Może komuś przyda się na przyszłość, wymieniłem sterownik od klapy na używany i wszystko gra.

- 

Nanka45
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Natalia
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: Inny
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: A7 4G - Problem z elektryczną klapą A7 4G przedlift
Hej  Czasem pomaga pełne odłączenie akumulatora na kilkanaście minut i ponowna próba adaptacji, albo reset modułu przez ODIS. Jeśli jednak klapa w ogóle nie reaguje na testy wykonawcze, może to wskazywać na problem mechaniczny w siłowniku lub przerwanie przewodów – warto sprawdzić połączenia i bezpieczniki.
 Czasem pomaga pełne odłączenie akumulatora na kilkanaście minut i ponowna próba adaptacji, albo reset modułu przez ODIS. Jeśli jednak klapa w ogóle nie reaguje na testy wykonawcze, może to wskazywać na problem mechaniczny w siłowniku lub przerwanie przewodów – warto sprawdzić połączenia i bezpieczniki.
https://www.signuskrakow.pl/litery-przestrzenne/

Czasem pomaga pełne odłączenie akumulatora na kilkanaście minut i ponowna próba adaptacji, albo reset modułu przez ODIS. Jeśli jednak klapa w ogóle nie reaguje na testy wykonawcze, może to wskazywać na problem mechaniczny w siłowniku lub przerwanie przewodów – warto sprawdzić połączenia i bezpieczniki.
 Czasem pomaga pełne odłączenie akumulatora na kilkanaście minut i ponowna próba adaptacji, albo reset modułu przez ODIS. Jeśli jednak klapa w ogóle nie reaguje na testy wykonawcze, może to wskazywać na problem mechaniczny w siłowniku lub przerwanie przewodów – warto sprawdzić połączenia i bezpieczniki.https://www.signuskrakow.pl/litery-przestrzenne/