Wszystko chodzi zrobione adaptacje przepust egr turbi wszytsko jest ok błędów dalej nic. A przyspieszyc nie idzie. Odpielem turbo od wydechu dalej to samo.
Dzisiejsze logi
4 bieg i podloga
http://vaglogi.pl/log-003_010_011_F6G5fYW.html
[ ASB 3.0 232 KM] Brak Mocy do 2 Tys
Re: [ ASB 3.0 232 KM] Brak Mocy do 2 Tys
I jak tam kolego rozwiązałeś ten problem późnego wstawania?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: [ ASB 3.0 232 KM] Brak Mocy do 2 Tys
Mam identyczny problem ze słabym dołem.
Motor 3.0 ASB po mapie na 285KM kiedyś było 6,6 sek do 100. Niestety padła turbina ( urwało wirnik) i po wymianie ( używka ori) dzialy się szopki. Wymieniłem na inne turbo i nastawnik , dalej to samo. Była nieszczelność na kolektorze dolotowym ( wymieniony). Potem nieszczelność na IC ( wymieniony) Niestety 9-10 sek do setki, brak dołu i przy 2 tys obr wchodzi błąd czujnika doładowania. Czujniki 3 z wymieniane. Auto nie kopci w ogóle, oleju nie bierze, pali pięknie.
Byłem ponownie u tunera i mówi że wszystko jest git. Pomożecie. Może źle ustawiony ten nastawnik ( zderzak)
Motor 3.0 ASB po mapie na 285KM kiedyś było 6,6 sek do 100. Niestety padła turbina ( urwało wirnik) i po wymianie ( używka ori) dzialy się szopki. Wymieniłem na inne turbo i nastawnik , dalej to samo. Była nieszczelność na kolektorze dolotowym ( wymieniony). Potem nieszczelność na IC ( wymieniony) Niestety 9-10 sek do setki, brak dołu i przy 2 tys obr wchodzi błąd czujnika doładowania. Czujniki 3 z wymieniane. Auto nie kopci w ogóle, oleju nie bierze, pali pięknie.
Byłem ponownie u tunera i mówi że wszystko jest git. Pomożecie. Może źle ustawiony ten nastawnik ( zderzak)