Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

S-tronic 0b5 ciąg dalszy problemów

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Donaq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Martin
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

S-tronic 0b5 ciąg dalszy problemów

Post autor: Donaq » 12 wrz 2025, 02:59

Cześć. Kupiłem auto które następnego dnia zaczęło palić sprzęgło na postoju, ciągnęło do przodu na hamulcu, śmierdziało spalenizną, szarpnięcie po zatrzymaniu na światłach. Sprzedawca się wypiął a sądy działają jak działają…

Wymieniłem dwumas, sprzęgło, 3 używane mechatroniki i czwartą regenerowana. Objaw teraz jest taki że lekkie szarpnięcie z redukcji 3-2 i po adaptacji gdy przejadę 700km wszystkie wyżej wymienione objawy wracają. Rozkładam ręce a już 18tys poszło na naprawę… co 700km muszę robić na nowo adaptację żeby nie zajechać skrzyni. Błędów żadnych nie ma jedynie wcześniej przy powolnym wciskaniu gazu na postoju wypadał zapłon (zapalał się check). Zastanawiam się czy jakiś czujnik jest uszkodzony w skrzyni lub sam komputer sterownik? Ale to chyba pokazało by w vcdsie? Czasami zrobi się adaptacja że rusza w miarę płynnie ale np wczoraj robiłem i teraz rusza z lekkim szarpnięciem

Jest tu jakiś specjalista co ogarnia skrzynie z zamkniętymi oczami? Kolejne warsztaty krzyczą mi 12tys a zrobią pewnie to co było zrobione…

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja