Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Przywitaj się z nami - A6Klub.PL / A7Klub.PL

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
robertoglock
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2017
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TFSI 252KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Re: Przywitaj się z nami - A6Klub.PL / A7Klub.PL

Post autor: robertoglock » 28 cze 2025, 12:48

Cześć, z tej strony Robert z Warszawy, jestem nowym członkiem klubu, pare dni temu kupiłem Audi A6 c7 - 2.0 TSFI quattro o mocy 252 km z 2017 r.
trafiłem tutaj ponieważ szukam na ternie Warszawy lub okolicy profesjonalistów, którzy zajmują się doposażaniem Audi A6. Może ktoś coś godnego - z doświadczeniem polecić ? pozdrawiam

Rafal1109
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafal
Rocznik: 2019
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 204KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel

Post autor: Rafal1109 » 29 cze 2025, 00:07

Czesc, mam na imię Rafal, bylem posiadaczem a5 20 tdi z 2014 roku, teraz a6 c8 40tdi 2019. Mieszkam w UK . Pozdrawiam

Damian2025
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0.TDI 177KM
Skrzynia: Multitronic

Post autor: Damian2025 » 29 cze 2025, 08:30

Cześć <hejka> Mam na imię Damian. Jestem posiadaczem A6 C7 Avant 2.0 TDI 177KM Multitronic z rocznika 2012. Pozdrawiam z Wrocławia. :)

Dominf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dominik
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7 TDI
Skrzynia: Multitronic

Post autor: Dominf » 30 cze 2025, 20:26

Cześć, mam na imię Dominik, wróciłem po dłuższej przerwie do swojego starego A6C6 2.7TDI Multitronic FWD, stało długo w garażu ze względu na uszkodzoną skrzynię. Auto mam od 2014r. 2015 zrobiłem moda podnoszącego moc do 235 KM, w 2023 wymieniłem skrzynię. Od tamtej pory jeździłem innym audi. Zrobiłem swoją bryczką prawie 300 tys km. W międzyczasie wymieniłem zawieszenie, wtryski, pompę, kolektory dolotu ... kilka razy olej ;)

SynKlimatu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Aleksander
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: SynKlimatu » 07 lip 2025, 12:53

Cześć wszystkim, nazywam się Aleksander i jestem wielkim fanem Audi. Obecnie jestem jeszcze właścicielem dość wyjątkowej A szóstki, chciałbym się generalnie dowiedzieć jak bardzo wyjątkowej. Bo oczywiście sprzedawca w sposób niebywały opowiadał o unikatowości tego właśnie egzemplarza. Jest to C5, która była skonfigurowana, aby służyć w niemieckiej ambasadzie. Dlatego jest pozbawiona większości emblematów i posiada podwójne szyby. No i generalnie rzeczą, która miała najbardziej wyróżniać ten egzemplarz jest połączenie cudownego silnika 3.0 z 6-biegową manualną skrzynią biegów. Czy to rzeczywiście jest wyjątkowe? Kilka razy przeglądałem otomoto w poszukiwaniu drugiego takiego egzemplarza, ale nie znalazłem. Generalnie z tego powodu pewnie przepłaciłem za to auto, które miało się stać moim pierwszym projektem zarobkowym, bo zbierałem się do tego całe życie, a fury to moja pasja. No i jak to z prawem Murphy'ego bywa, wszystko co mogło poszło nie tak. Na start posypała się dwumasa i sprzęgło co na start dało minus pięć tysięcy złotych. Generalnie jestem w miejscu w którym wpakowałem w to auto w sumie chyba z 15 tysięcy i niestety dalej nie jest dobrze. Doszedłem do miejsca, gdzie stwierdzam, że dalsza inwestycja z mojej strony nie ma sensu, poza tym nie mam już nawet z czego. Z tytułu że w aucie jest dużo nowych części postanowiłem właśnie na części je rozsprzedać, bo w całości nie ma obecnie zbyt dużej wartości, chyba, że ktoś tutaj mi powie, że to na prawde jest unikat, to wtedy troszkę się ucieszę. Nie wiem co zrobić, czy rozkładać, czy może znajdzie się jakiś wariat, który chciałby się podjać, bo myślę, że dla każdego tutaj - 3.0 + 6-biegowy manual + quattro = niezwykła zabawa. Jest to już niestety zabawa na którą mnie nie stać. Dajcie znać co myślicie, pozdrawiam wszystkich <luzik>

kamilparada
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2012
Silnik: 3.0 TDI
Napęd: 4WD

Post autor: kamilparada » 08 lip 2025, 16:15

Witam Koledzy
Kamil Zduńska Wola
Posiadam Audi a6 c7 2012 i borykam się z problem
I nikt w mieście nie potrafi pomóc 🙈 Generalnie wyświetla mi się błąd „przekładnia awaria systemu! Dalsza jazda możliwa z ograniczeniami. Znajomy sprawdził mi w vcds mam porobione zdjęcia : poślizg za duży sprzzehlo 1 i sprzęgło dwa, zawór oleju chłodzącego usterka elektryczna , nastawnik biegów 1,2i3 niekontrolowane opuszczenie danego polozenia…. Czy ktoś coś wie na ten temat ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja