Hejka,
Mam A7 z 2017 roku 3.0 TDI 272km w s-line zewnętrzym ale chciałbym wymienić kierownice na bardziej sportową i podgrzewaną dużo jest zachodu żeby ją wymienić i pewnie zaprogramować nowe funkcje?
Wymiana kierwonicy
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Wymiana kierwonicy
Pierwsze co musisz wiedzieć - w generacji C7 nie było podgrzewanych kierownic ze ściętą dolną częścią. Jeśli o taką sportową kierownicę Ci chodzi to nie ma takich, chyba że jakieś customy.
Druga sprawa - jaką kierownicę masz teraz? 3 czy 4 ramienną?
Poduszka powietrzna jest inna dla każdej z tych wersji.
Jeśli chodzi o samo podgrzewanie to jest to raczej prosty mod do zrobienia. Potrzebujesz zmienić taśmę (zwijak) kierownicy na taką z dwiema wtyczkami (pająk może zostać ten sam, taśmę można przełożyć), oczywiście nowe koło kierownicy, dołożyć kabelek zasilania i masy oraz zrobić jakieś proste kodowanie w module klimatyzacji i skalibrować czujnik skrętu.
Druga sprawa - jaką kierownicę masz teraz? 3 czy 4 ramienną?
Poduszka powietrzna jest inna dla każdej z tych wersji.
Jeśli chodzi o samo podgrzewanie to jest to raczej prosty mod do zrobienia. Potrzebujesz zmienić taśmę (zwijak) kierownicy na taką z dwiema wtyczkami (pająk może zostać ten sam, taśmę można przełożyć), oczywiście nowe koło kierownicy, dołożyć kabelek zasilania i masy oraz zrobić jakieś proste kodowanie w module klimatyzacji i skalibrować czujnik skrętu.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto