Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Lampy FULL LED 2012 - Przywrócenie asymetrycznośći świateł

Elektryka
ODPOWIEDZ
PanPanda
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 310KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Lampy FULL LED 2012 - Przywrócenie asymetrycznośći świateł

Post autor: PanPanda » 12 mar 2025, 21:27

Witam Wszystkich swoim pierwszym postem na tym forum! <hejka>

Stałem się szczęśliwym posiadaczem sprowadzonego z USA A6C7 i jestem na etapie zakańczania wszystkich przeróbek, formalności, rejestracji.
Ze wszystkimi problemami, które wyskoczyły po drodze sobie poradziłem, jest zrobiona pełna konwersja USA - EU ALE!!! <zalamka>
Jak to zwykle u mnie bywa coś musiało pójść nie tak jak trzeba, a tym razem poszło przez moją nadgorliwość i brak wiedzy, dlatego przychodzę prosić o pomoc.

Long story short:

Grzebiąc w VCDS zerknąłem w moduł 55 - zasięg świateł i znalazłem w pierwszym bicie wartość ustawioną na światła an Stany zjednoczone, zmieniłem na resztę świata ( przedtem światła świeciły dobrze i asymetrycznie, bo już je raz sprawdzałem na stacji, stąd moja nadgorliwość... ) i wyskoczył błąd systemu poziomowania świateł.
Chwilę poczytałem i zrozumiałem, że potrzebuję przeprowadzić adaptację w tym samym module, tak też próbowałem zrobić, no i się posrało....
Wyklikałem gdzie nie trzeba i światła straciły swoją asymetryczność ( FULL LED dla przypomnienia ), tutaj pojawia się moje pytanie:

1) Czy da się przeprowadzić adaptację w warunkach domowych dysponując tylko VCDS, aby przywrócić asymetryczność tych świateł?
2) Jeżeli nie ma takiej możliwości, a potrzeba jakiegoś dodatkowego oprogramowania/urządzenia, to czy znacie kogoś w okolicach Bielska-Białej, kto by się podjął tematu,
3) ile powinna kosztować taka usługa,
4) ew. czy serwis Audi coś z tym zrobi i jakich kosztów można się spodziewać?

Dodam, że termin końca ważności tymczasowych tablic szybko mi się zbliża niestety... :(

P.S Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że to trzeba się podłączać zdalnie z jakimiś serwerami ( tak, sam wiem jak to brzmi... )

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl