[ A6 C6 Tdi] 2.0 tdi blb z turbina brd .. logi turbiny.
-
- Forum Audi A6 / A7
Jesli masz program seryjny to nie widze potrzeby - po to w koncu on jest by w 100tys egz miec powtarzalne wyniki.wlodek4444 pisze:witam mam pytanie niedawno zmienilem turbine bo stara padla czy po zmianie turbo trzeba stroic jakois soft pod kazda turbine bo wydaje mi sie ze autko niezbiera sie jak kiedys pozdrawiam.
Jesli masz chipsa (mod oprogramowania) mogl on byc dostosowany do Twojej starej turbiny i na nowej nie chce chodzic. Wtedy korekta potrzebna
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam Ponownie ! W związku z tym iż kolega rob555 przejżał moje logi i stwierdził, że program nie jest poprawnie napisany proszę Was o pomoc, tuner który to wyrzeźbił twierdzi że program jest ok, tylko turbina "napewno ma złą geometrię" - turbo jest od olka z wrocławia i jestem go więcej jak pewny. Naturalnie tuner chce poprawiać i walczyć choć nie wiem czy on to potrafi - moja wina zły wybór tunera. NA co zwrócić uwagę? co mu podpowiedzieć ? czym on ma się zając w tym aucie żeby coś poprawić Pozdrawiam !
Tuner pokazal Ci
Nic nie zrobisz...chlop nie ma pojecia. Proces strojenia to nie jest tylko podac wartosc doladowania...zreszta tuner to powinien wiedziec i nie musisz mu nic podpowiadac.
No chyba ze pojedziesz do innego kumatego tunera...niech zrobi porzadny program. Jak wyjdzie tak jak chcesz na tej samej turbinie to wroc do tego typka i pokaz wykres....
Zwrot kasy za fuszerke albo go obsmarujesz na wszystkich forach TDI w PL.
I do centrali Vtecha w kraku zadzwonisz...bodajrze maja program "zwrot kasy jesli Ci sie nie spodoba".

Nic nie zrobisz...chlop nie ma pojecia. Proces strojenia to nie jest tylko podac wartosc doladowania...zreszta tuner to powinien wiedziec i nie musisz mu nic podpowiadac.
No chyba ze pojedziesz do innego kumatego tunera...niech zrobi porzadny program. Jak wyjdzie tak jak chcesz na tej samej turbinie to wroc do tego typka i pokaz wykres....
Zwrot kasy za fuszerke albo go obsmarujesz na wszystkich forach TDI w PL.
I do centrali Vtecha w kraku zadzwonisz...bodajrze maja program "zwrot kasy jesli Ci sie nie spodoba".
- audiomaniak
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Kolego jedz tu www.ecuproject.pl a nie do jakiegoś dziada z garażu
Usunieto pkt 29 regulaminu
200,6KM 443Nm
200,6KM 443Nm
Sprawny filtr DPF nawet po modyfikacji nie jest problemem.
Schody sie zaczynaja gdy uklad wtryskowy, czujniki, sam filtr wykazuja pewne niedomagania. Wtedy swiety Boze nie pomoze i mamy non stop dyskoteke na desce i problemy. Modyfikacja pod katem mocy nie ma tutaj znaczenia...nawet rzekl bym poprawia zdolnosci wypalania filtra bo zwieksza sie EGT a to bardzo istotny parametr przy cyklu dopalania...
Schody sie zaczynaja gdy uklad wtryskowy, czujniki, sam filtr wykazuja pewne niedomagania. Wtedy swiety Boze nie pomoze i mamy non stop dyskoteke na desce i problemy. Modyfikacja pod katem mocy nie ma tutaj znaczenia...nawet rzekl bym poprawia zdolnosci wypalania filtra bo zwieksza sie EGT a to bardzo istotny parametr przy cyklu dopalania...
- Piotr_T
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [ A6 C6 Tdi] 2.0 tdi blb z turbina brd .. logi turbiny.
Witam. Trochę odkopię temat, żeby nie zakładać nowego wątku. Jakę jest oznaczenie zaworu N75 do silnika 2.0 TDI BLB? Mój właśnie zakończył żywot.