Od dawna nurtuje mnie kilka tematów, na które nie mam konkretnej odpowiedzi. Szukałem w internecie i na filmikach z yt też ciężko rozpoznać.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o oryginalny aktywny wydech pakowany do 3.0 BiTdi z ustawionym dzwiękiem silnika na " Dynamik " w MMI, lub po prostu zmienionym trybem jazdy na Sport.
Mianowicie chodzi mi o takie rzeczy jak :
1. Czy aktywny wydech jest tak samo słyszalny w środku auta jak na zewnątrz ? Takie samo bulgotanie jest?
2. Czy przy aktywnym wydechu jest on słyszalny w trakcie gazowania auta na postoju - bulgotanie (obroty 0.8 - 2k+)? Czy działa on tylko i wyłącznie pod obciążeniem.
3. W jakim zakresie działa aktywny wydech ? To, że zaczyna bulgotać w trakcie przyśpieszania to oczywiste. Chodzi mi konkretnie czy ktoś posiada informacje dokładnie od jakiego zakresu obrotów dzwięk się aktywuje i w jakich zakresach działa / zwieksza swoją głośność ?
4. Czy zmiana głośności w VCDS faktycznie coś daje? Wiem troszkę odgrzewany kotlet ale opinia w tym temacie jest mocno spolaryzowana. Dodatkowo czy zwiększenie tej głośności dotyczy tylko i wyłącznie trybu " Dynamic " czy zwiększa to ogólną głośność ?
Jeżeli posiadacie jakieś filmy lub odnośniki do jakichś materiałów, również chętnie skorzystam