Witam
Zakupiłem auto z rzekomo zwiększonym zbiornikiem paliwa i AdBlue. Dzisiaj tankowałem auto przy wskazaniu 20 km do opróżnienia baku i weszło mi tylko 64,3 litra, poprzednie tankowanie też weszło tylko około 64 litrów.
Mam pytanko jak to jest u Was przy zwiększonym zbiorniku paliwa?
Zbiornik paliwa o zwiększonej pojemności 73l
- keisim
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Allroad C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 349KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Zbiornik paliwa o zwiększonej pojemności 73l
Też mam zbiornik 73L i kojarzę że kiedyś weszło 70L, choć głowy za to nie dam 

Audi A6 Allroad 55 TDI C8 2019 3.0 TDI 349KM 700Nm + mod by MOTOTRONIK >> 393KM 830Nm
- Andrek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2025
- Moje auto: A6 C8
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dziasiaj byłem w ASO, powiedziwli mi, że auta teraz ustawiają na dużą rezerwę i po komunikacie " 0 kilometrów do przejechania" można spokojnie przejechać ponad 100 km.
Ale po co

Ale po co

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 320KM
Również posiadam powiększony bak paliwa na 73l.
Moje ostatnie tankowania to :
- Rezerwa 50km - weszło 66.1l
- Zasięg 80km - 65.9l
- Zasięg 70km - 64.86l
Oczywiście nie zwracałem uwagi czy na tym co wskazuje komputer to świeci już od 10 km czy więcej po prostu spisywałem to co widziałem w momencie podjazdu na stację.
Moje ostatnie tankowania to :
- Rezerwa 50km - weszło 66.1l
- Zasięg 80km - 65.9l
- Zasięg 70km - 64.86l
Oczywiście nie zwracałem uwagi czy na tym co wskazuje komputer to świeci już od 10 km czy więcej po prostu spisywałem to co widziałem w momencie podjazdu na stację.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2020
- Moje auto: Allroad C8
- Silnik: 3.0 TDI 349KM
- Napęd: 4WD
Witam,
jakiś czas temu była promocja w ASO na zakup wtyczki DATAPlug do złącz serwisowego. Cena była 1 zl. Skusiłem się. Do tego jest apka Audi Connect plug and play. Jedna z funkcji to informacja ile litrów paliwa jest w zbiorniku. Mam 73 litrowy zbiornik paliwa. Jak aplikacja pokazuje na przykład 5 litrów to wlewam na stacji maksymalnie 68 litrów paliwa. Dodatkowo po zatankowaniu pojawia się prawidłowa informacja ile zatankowałem paliwa oraz jak jest łączną liczą litrów paliwa w zbiorniku. Jak wleję pod korek to pokazuje 73 litry. Nigdy więcej. Porównałem wskazania wielokrotnie i są prawidłowe- zbiornik ma pojemność 73 litry.
Pozdrawiam
.
jakiś czas temu była promocja w ASO na zakup wtyczki DATAPlug do złącz serwisowego. Cena była 1 zl. Skusiłem się. Do tego jest apka Audi Connect plug and play. Jedna z funkcji to informacja ile litrów paliwa jest w zbiorniku. Mam 73 litrowy zbiornik paliwa. Jak aplikacja pokazuje na przykład 5 litrów to wlewam na stacji maksymalnie 68 litrów paliwa. Dodatkowo po zatankowaniu pojawia się prawidłowa informacja ile zatankowałem paliwa oraz jak jest łączną liczą litrów paliwa w zbiorniku. Jak wleję pod korek to pokazuje 73 litry. Nigdy więcej. Porównałem wskazania wielokrotnie i są prawidłowe- zbiornik ma pojemność 73 litry.
Pozdrawiam
.
Andrzej