Witam,
jestem posiadaczem A6 C7 Avant 2016. Mam problem ze światłami drogowymi (bi-Xenon). Z tego co się orientuje w polifcie stosowane są żarniki D5S. Po włączeniu ręcznym świateł drogowych świecą one chwile po czym wyskakuje błąd żarówki ( lewe + prawe światło drogowe) i światła gasną. Po ponownym załączeniu sytuacja powtarza się. Ze światłami mijania nie ma żadnego problemu i stopień świecenia przynajmniej w mojej opinii jest zadowalający. Czy rozwiązaniem będzie wymiana żarników czy szukać przyczyny gdzie indziej?
Pozdrawiam
C7 Polift- problem ze światłami drogowymi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 TFSI 450KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2017
- Moje auto: Allroad C7
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
Re: C7 Polift- problem ze światłami drogowymi
Podłączałeś kompa, żeby zobaczyć czy są jakieś błędy? Skoro światła mijania działają bez problemu, to problemem jest raczej przesłona, a raczej coś, co nie pozwala pozostać jej otwartej.Krzyniu_91 pisze: ↑14 sty 2022, 20:38Witam,
jestem posiadaczem A6 C7 Avant 2016. Mam problem ze światłami drogowymi (bi-Xenon). Z tego co się orientuje w polifcie stosowane są żarniki D5S. Po włączeniu ręcznym świateł drogowych świecą one chwile po czym wyskakuje błąd żarówki ( lewe + prawe światło drogowe) i światła gasną. Po ponownym załączeniu sytuacja powtarza się. Ze światłami mijania nie ma żadnego problemu i stopień świecenia przynajmniej w mojej opinii jest zadowalający. Czy rozwiązaniem będzie wymiana żarników czy szukać przyczyny gdzie indziej?
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 4.2 TFSI 450KM
- Napęd: FWD
Na kompie zero błędów. po zgaszeniu i odpaleniu auta komunikat o zmianie "żarówki" pojawia się dopiero po ponownym około 10 sekundowym używaniu świateł drogowych.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakub
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Co wyszło finalnie? Mam ten sam problem