Cześć,
Reflektory w moim sędziwym Audi wypadałoby już wymienić... 20 lat od nowości, kilka polerowań już przeszły, więc niewiele tam zostało do zrobienia. Nadto pokruszyły się uszczelki (zapewne ze starości).
Żaden warsztat nie chce się podjąć wymiany samych kloszy (nie chcą się bawić z uszczelkami), więc pozostaje mi tylko wymiana i tu pojawia się pytanie.
Jakie wybrać? Jest tego masa, od Hella za 4000 za komplet, przez Depo w granicach 1000, po jakieś TYC czy inne ciul wie co...
Czytałem różne opinie po necie, jedni są super zadowoleni, inny psioczą, że nie idzie spasować do nadwozia, że zostają dziury itp.
Tak więc zapytuję jak w temacie - czy ktoś wymieniał swoje lampy w A6C5 2003, 2.0 ALT (polift) i mógłby się podzielić doświadczeniami?
Z góry dzięki!
[2.0 ALT 131KM] jakie reflektory polecacie?
- Maku
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: [2.0 ALT 131KM] jakie reflektory polecacie?
Nikt, nic....?
- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Firma Depo robi bardzo dobre zamienniki popatrz może coś znajdziesz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.4 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
DEPO i TYC to możesz kupować akcesoria, to jest jakość do końca okresu gwarancji a potem szczęście musi się Ciebie trzymać, parę A6 C5 z DEPO/TYC widziałem, nie polecam, były i tyle musiało to wystarczyć.
Swoje reflektory (skupione odrzuty z produkcji HELLA, po pełnej regeneracji już w Polsce) znalazłem szukając na Allegro sprzedawców, którzy mają kupę ofert z reflektorami po regeneracji na półce u nich w firmie (a nie ofertę: przyślij swój, trzy dni później masz zregenerowane), nie mieli do A6 C5 na półce, ale pisałem PW aż trafiłem takiego, który zregenerował, wystawił aukcję i kupiłem.
Poczytaj:
post965814.html#p965814
Na Allegro poszukaj reflektorów DEPO/TYC do Audi A6 C6, Passata B6, Golfa V, itp. wszystko podobne rocznikowo ale młodsze niż A6 C5, poczytaj opinie i wyciągnij wnioski: czy warto?
- Maku
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.0 130KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A miał ktoś do czynienia z reflektorami Abakus'a?
Kurde nigdzie nie ma lewej Hella... Już się ucieszyłem jak znalazłem komplet Hella w jednym sklepie, a tu nagle ups i lewej brak... Straszny deficyt jakiś jest tego... Prawych sporo idzie dostać a lewych ni hu hu...
Kurde nigdzie nie ma lewej Hella... Już się ucieszyłem jak znalazłem komplet Hella w jednym sklepie, a tu nagle ups i lewej brak... Straszny deficyt jakiś jest tego... Prawych sporo idzie dostać a lewych ni hu hu...