Witam pacjent audi a6 c5 4.2 300km wolnosacy,
Temat taki z dnia na dzień auto na lpg straciło moc ,na biegu jałowym bez problemu na lpg można gazować i nic się nie dzieje po wrzuceniu biegu i wciśnięciu pedału auto przyśpiesza tylko do 3 tyś po czym nie ma mocy check wypadanie zapłonów , auto było u gazownika ma nowy sterownik , oraz wtryski , gazownik zawinął ręce i powiedział że co cewki lub świece po wymianie cewek na nowe I świec irydowych nic się nie zmieniło, wypadanie zapłonu 5,7,8 cylinder ,
Lub 6,7,8 lub 6,7 ,po podmienianiu cewek nowe stare jest raz lepiej raz gorzej ,usuwam bledy to wypadanie zaplonu jest raz na tych cylindrach a raz nq innych już nie mam do tego głowy , na benzynie chodzi bez problemu , czasami zauważyłem na vcds błąd sondy lambda ale to chwilowy i po dosłownie 2-3 s znika .
Mial ktoś podobna sytuację albo co jeszcze mogę w tym temacie zrobić , za każdą pomoc dziękuję wiadomo z chęcią udzielę więcej informacji jeśli ktoś chciałby mi pomóc.
Audi a6 c5 4.2 wypadanie zapłonów
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: bgroni
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: Audi a6 c5 4.2 wypadanie zapłonów
Pokaż zdjęcie tej instalacji LPG, skoro na benzynie jest ok, to będzie zła instalacja lpg.pioteloo pisze: ↑07 gru 2024, 22:29Witam pacjent audi a6 c5 4.2 300km wolnosacy,
Temat taki z dnia na dzień auto na lpg straciło moc ,na biegu jałowym bez problemu na lpg można gazować i nic się nie dzieje po wrzuceniu biegu i wciśnięciu pedału auto przyśpiesza tylko do 3 tyś po czym nie ma mocy check wypadanie zapłonów , auto było u gazownika ma nowy sterownik , oraz wtryski , gazownik zawinął ręce i powiedział że co cewki lub świece po wymianie cewek na nowe I świec irydowych nic się nie zmieniło, wypadanie zapłonu 5,7,8 cylinder ,
Lub 6,7,8 lub 6,7 ,po podmienianiu cewek nowe stare jest raz lepiej raz gorzej ,usuwam bledy to wypadanie zaplonu jest raz na tych cylindrach a raz nq innych już nie mam do tego głowy , na benzynie chodzi bez problemu , czasami zauważyłem na vcds błąd sondy lambda ale to chwilowy i po dosłownie 2-3 s znika .
Mial ktoś podobna sytuację albo co jeszcze mogę w tym temacie zrobić , za każdą pomoc dziękuję wiadomo z chęcią udzielę więcej informacji jeśli ktoś chciałby mi pomóc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2001
- Silnik: V8 4.2 l
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
Instalacja chodziła bez zarzutu przez 7 lat
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: bgroni
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Może już niektóry wtryskiwacz się kończy. Sprawdż jak wygląda blok 032, czyli korekty paliwowe. Jeśli masz wypadanie zapłonu, napewno dostaje za duża dawka paliwa i nie jest w stanie rozpalić mieszanki.
Edit: dobra, masz nowe wtryski gazu.
To sprawdż blok093 vcds-em, blok032 jak mówiłem.
Potem logi dynamiczne, u Ciebie nie wiem który blok jest od przepływek. Musisz sprawdzić w jakim stanie jest przepływomierz, mususz wyeliminować lewe powietrze i sprawdzić działanie napinacze bo te 3000rpm według mnie mogą być również spowodowane przez złe działanie rozrządu.
Również czujnik temp powietrza zasysanego i cieczy chłodzącej...