Witam
Wczoraj prawdopodobnie uszczelniacz wału korbowego w mojej Audi dobiegł końca i wylały mi się hektolitry oleju w związku z tym mam pytanie chciał bym sam wymienić ten uszczelniacz bo przód w mojej audi już ściągałem nie raz , rozrząd też sam wymieniałem ale nigdy uszczelniaczy nie wymieniałem i nie wiem na jakiej zasadzie działa ten uszczelniacz i czy trudno go wymienić i co mi będzie potrzebne , oraz czy jest to do zrobienia w warunkach podwórkowych czy nie dam rady sam tego zrobić
Wymiana Uszczelniacza Wału Korbowego od strony czołowej 2.8
-
- Forum Audi A6 / A7
http://screenshot.sh/m1NtHByK4MD1T
tutaj masz rysunek z etki. W warunkach podwórkowych raczej ciężko będzie. Praktycznie musisz cały przód zwalić, do tego rozpiąć rozrząd. Nie wiem czy trzeba zwalać cały kołnierz uszczelniający czy da się sam uszczelniacz wału wydłubać i wstawić nowy. Rok temu z kumplem przy tym siedziałem ale już nie pamiętam
może ktoś będzie bardziej na czasie i coś podpowie bo ja nie mogę sobie przypomnieć.
tutaj masz rysunek z etki. W warunkach podwórkowych raczej ciężko będzie. Praktycznie musisz cały przód zwalić, do tego rozpiąć rozrząd. Nie wiem czy trzeba zwalać cały kołnierz uszczelniający czy da się sam uszczelniacz wału wydłubać i wstawić nowy. Rok temu z kumplem przy tym siedziałem ale już nie pamiętam
może ktoś będzie bardziej na czasie i coś podpowie bo ja nie mogę sobie przypomnieć.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Wymiana Uszczelniacza Wału Korbowego od strony czołowej 2.8
Mam pytanie będę wymieniał przy rozrządzie uszczelniacze wałków może mi ktoś podpowiedzieć gdzie są znaki na wałki pod pokrywą zaworów?