Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Szukam warsztatu na stałe serwisowanie samochodu. Warszawa i okolice

Tutaj poszukujemy zakładów, warsztatów, użytkowników, usług, itd. - tylko motoryzacyjne.
picobellagione
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dominik
Rocznik: 2017
Moje auto: Allroad C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 320KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Szukam warsztatu na stałe serwisowanie samochodu. Warszawa i okolice

Post autor: picobellagione » 29 paź 2024, 19:36

Cześć,
Aktualnie serwisuję samochód w qs55, ale robią kolosalną przebitkę na częściach i trochę mi się to nie podoba. A oczywiście na moich nie zrobią. Minimum 50% od ceny, którą znajduję w necie, a na pewno mają sami jakieś zniżki jako firma. Niektóre drobnostki jak na przykład filtry nawet 100% drożej niż online. Generalnie nie mam problemu z płaceniem odpowiednio dobrze za roboczogodziny, bo chcę wynagrodzić rzetelną robotę, ale przycinanie takich kwot na częściach to przegięcie. Przykład: Amortyzator w necie 1800, mi policzyli 2700, przy dwóch to się robi 1800 przebitki, mógłbym sobie trzeci na zaś kupić. Na tę chwilę nie mam nic lepszego więc pozostaje mi się zgadzać na takie warunki, bo sam nie znam się na tyle na samochodach, żeby wymienić takie części. Cały serwis, który u nich robię na swoich częściach bym miał 3-3,5 tys mniej. No nie mogę z tak jawnego oszukiwania na częściach.

Polecicie coś sprawdzonego w Warszawie lub maks 10 km od granic miasta? Jak znajdę dobry warsztat to zazwyczaj jeżdzę do niego latami niezależnie jak mam daleko. Wolałbym coś specjalizującego się w grupie VAG, ale nie pogardzę żadną propozycją.

koolhaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: koolhaz
Rocznik: 2016
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TDI 326KM
Paliwo: Diesel

Re: Szukam warsztatu na stałe serwisowanie samochodu. Warszawa i okolice

Post autor: koolhaz » 13 sty 2025, 18:11

Cześć,
Graftech - Grodzisk Mazowiecki
Garage poland - Zielonka pod W-wa
Corling Łukasz Snoch - Targówek
Sportmile - Piaseczno
no i Vcentrum Mokotów
Serwisowałem a6c7 w qs55 ale w moim przypadku zaliczyli kilka wpadek i zrezygnowałem z ich usług.

Awatar użytkownika
keisim
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2019
Moje auto: Allroad C8
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 349KM

Re: Szukam warsztatu na stałe serwisowanie samochodu. Warszawa i okolice

Post autor: keisim » 13 sty 2025, 18:22

picobellagione pisze:
29 paź 2024, 19:36
robią kolosalną przebitkę na częściach i trochę mi się to nie podoba. A oczywiście na moich nie zrobią...
Raczej zakończyłbym rozmowę o naprawie po takiej informacji. Tydzień temu wymieniałem hamulce w ASO Audi na swoich częściach. W lokalnym warsztacie, z którego korzystam podczas napraw VW i BMW tak samo - liczą tylko za robociznę.
picobellagione pisze:
29 paź 2024, 19:36
znajdę dobry warsztat to zazwyczaj jeżdzę do niego latami niezależnie jak mam daleko
Mam to samo :) ...no powiedzmy w promieniu 150-200km

Powodzenia w poszukiwaniach
Audi A6 Allroad 55 TDI C8 2019 3.0 TDI 349KM 700Nm + mod by MOTOTRONIK >> 393KM 830Nm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwany/Poszukiwana”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl