Witam,
W zeszłym tygodniu zaniemogło mi auto, jeździło bez zarzutów, wróciłem do domu jak zawsze po pracy, a wieczorem jak chciałem gdzieś pojechać, to niestety już nie mogłem nigdzie pojechać.
Po włożeniu kluczyka brak kliknięcia blokady, zapłonu, a na wyświetlaczu wyświetla się komunikat "Please take load off steerning" Jedynie co działa, to po otworzeniu auta wyświetla się godzina, przebieg i działa radiom po włożeniu kluczyka słychać chyba też przekaźniki.
Na forum przeczytałem już wszystko na ten temat. Było już u mnie trzech magików i żaden niestety nie był w stanie nic z tym zrobić. Pierwszy się nie połączył z komputerem i podał się. Nie mógł w ogóle się połączyć vcds. Drugi jak przyjechał stwierdził, że bez zapłonu nie da się nic zrobić, coś tam niby przeskanował i stwierdził, że nie ma żadnych błędów i że problem leży po stronie stacyjki, a nie rygla. Trzeci, stwierdził to samo, że bez zapłonu nie da się połączyć - coś tam próbował po czym stwierdził, że błędów brak i problem leży po stronie któregoś popsutego bezpiecznika i tam trzeba szukać przyczyny. Już przez te próby padł akumulator. Aktualnie ładuje drugi.
I tu moje pytanie, może jest ktoś z Warszawy bądź z okolic Warszawy i mógłby pomóc, przyjechać z kompem. I jeżeli faktycznie to problem rygla, to usunąć ten problem. Oczywiście nie za darmo.
Pozdrawiam, Marcin.
Problem z kolumną kierownicy (ryglem) a6c6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Problem z kolumną kierownicy (ryglem) a6c6
Jeżeli masz jakiekolwiek zdolności DIY to ten opis powinien ci pomóc , jak nie zostaje oddać do bardziej ogarniętych majhrów niż wzywałeś.
elektryka-c6/nie-zapala-please-take-loa ... 00614.html
elektryka-c6/nie-zapala-please-take-loa ... 00614.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Tu masz jeszcze instrukcje jak odblokować rygiel bez ingerencji w kolumnę https://www.audiforums.com/forum/audi-a ... ed-218427/
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Paliwo: Diesel
Opcja nr dwa niestety się nie sprawdziła, a na rozbieranie tego nie za bardzo mam czas. W każdym razie dziękuję za podpowiedzi
Szukam dalej, może uda się znaleźć kogoś kto podjedzie i zdiagnozuje pacjenta.
Szukam dalej, może uda się znaleźć kogoś kto podjedzie i zdiagnozuje pacjenta.
-
- Forum Audi A6 / A7
Diagnozować nie ma co - masz do wymiany komplet switchy w stacyjce + styczniki i przekaźnik w module blokady kolumny kier.
- Wurst
- Moderator
- Imię: Marcin
- Moje auto: Allroad C6
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Paliwo: Diesel
Tez mnie to czeka, zawiesza sie i nie dziala zawsze prawidlowo. Rowniez podobna diagnoza jak powyzej. Sa zestawy naprawcze do stacyjek, lub mozna kupic nowa (mam taki zamiar)
moja mydelniczka--->>> c6/a6-c6-allroad-3-0tdi-quattro-2007-t108134-15.html