Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc
Witam wiem i Rozumiem że temat zawieszenia był poruszany ale nie mogę doszukać się konkretnych odpowiedzi. W moim Audi powinno być zawieszenie pneumatyczne ale jakiś Debil je usunął niema nic po zawieszeniu prócz przewodów które na trytytki jest przyczepione. Auto stało krzywo tzn. Tył strasznie siedział więc kupiłem nowe sprężyny i zleciłem wymianę mój mechanik rozłożył ręce jak to zobaczył. Proszę mi powiedzieć jak mam to rozwiązać teraz aby auto doprowadzić do jazdy? Tych sprężyny nie idzie zamontować ze względu braku górnych i dolnych mocowań czy muszę wymienić teraz wszystko? Wahacze itp. Proszę o wskazówki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc
Inne są wahacze tylne dolne z gniazdem sprężyny - w pneumatyku są aluminoiwe - zwykła sprężyna ma stalowe. Pytanie co chcesz osiągnąć - przywrócić pneumatykę musisz zrobić rekonesans co zostało usuniętę a co zostało.
Górne gniazdo nie różni się między miechem a stalą - musisz dokupić miseczkę gumową z gniazdem w otwór podłużnicy ok. 90zł/ szt.
Górne gniazdo nie różni się między miechem a stalą - musisz dokupić miseczkę gumową z gniazdem w otwór podłużnicy ok. 90zł/ szt.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc
Cześć z pneumatycznego zawieszenia nie zostało nic chciałbym aby auto stało równo . Przez to światła mi się nie poziomują itp. Czyli muszę kupić wahacze dolne i te nakładki gumowe na górę i dół i będzie ok tak? Straszna rzeźba została zrobiona nie rozumiem ludzi którzy tak niszczą auta. Dziękuję Ci bardzo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
OnlineWurst
- Moderator
- Imię: Marcin
- Moje auto: Allroad C6
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Udalo sie rozwiazac problem?
Happiness depends on your mindset and attitude.