Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Deryl39
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7 TDI
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc

Post autor: Deryl39 » 02 sie 2024, 07:27

Witam wiem i Rozumiem że temat zawieszenia był poruszany ale nie mogę doszukać się konkretnych odpowiedzi. W moim Audi powinno być zawieszenie pneumatyczne ale jakiś Debil je usunął niema nic po zawieszeniu prócz przewodów które na trytytki jest przyczepione. Auto stało krzywo tzn. Tył strasznie siedział więc kupiłem nowe sprężyny i zleciłem wymianę mój mechanik rozłożył ręce jak to zobaczył. Proszę mi powiedzieć jak mam to rozwiązać teraz aby auto doprowadzić do jazdy? Tych sprężyny nie idzie zamontować ze względu braku górnych i dolnych mocowań czy muszę wymienić teraz wszystko? Wahacze itp. Proszę o wskazówki

LukasXTC
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2006
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Re: Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc

Post autor: LukasXTC » 02 sie 2024, 22:03

Inne są wahacze tylne dolne z gniazdem sprężyny - w pneumatyku są aluminoiwe - zwykła sprężyna ma stalowe. Pytanie co chcesz osiągnąć - przywrócić pneumatykę musisz zrobić rekonesans co zostało usuniętę a co zostało.
Górne gniazdo nie różni się między miechem a stalą - musisz dokupić miseczkę gumową z gniazdem w otwór podłużnicy ok. 90zł/ szt.

Deryl39
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2005
Silnik: 2.7 TDI
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Re: Remont Zawieszenia ,Powinno być Pneumatyczne a wrzucone zwykłe sprężyny Jak to naprawić Proszę o Pomoc

Post autor: Deryl39 » 03 sie 2024, 09:12

Cześć z pneumatycznego zawieszenia nie zostało nic <wnerw> chciałbym aby auto stało równo . Przez to światła mi się nie poziomują itp. Czyli muszę kupić wahacze dolne i te nakładki gumowe na górę i dół i będzie ok tak? Straszna rzeźba została zrobiona nie rozumiem ludzi którzy tak niszczą auta. Dziękuję Ci bardzo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wurst
Moderator
Moderator
Imię: Marcin
Moje auto: Allroad C6
Rocznik: 2007
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Wurst » 24 sie 2024, 23:47

Udalo sie rozwiazac problem?
Happiness depends on your mindset and attitude.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl