Cześć,
Mam pytanie, od roku jestem posiadaczem A6 C6 3.0 TDI TIP+Q. Przez rok użytkowania przekonałem się, że to świetne auto. Ale trochę jestem takim świrem i lubię denerwować żonę jak wydaje $ na auto i chciałbym, żeby moje auto było w nienagannym stanie technicznym
Chciałbym zrobić sobie zawieszenie jak z fabryki wyjechało, bo czuję, że coś komfort się pogorszył
Moje pytanie, czy jest ktoś na forum, kto mógłby podać numery wszystkich części do zawieszenia. Co mam na myśli ? Chciałbym wymienić:
Przód:
- amortyzatory, osłony, odboje, mocowanie
- wachacze komplet przód, lewa, prawa, góra, dół
- końcówki drążków
- gumy stabilizatora i łączniki
- tuleje sanek 4 szt
- łożysko chyba słychać, więc też i z piasta prawą mam problem bo felga ma dziwny luz , jakby piasta była zbita?
Tył:
- tuleje wahaczy
- amortyzatory, odboje,osłony, mocowanie?
- łączniki, gumy?
Jakbym coś zapomniał i znalazłby się chętny pomocy forumowicz to proszę dodać.
Nie pytajcie proszę, po co chce wszystko zmienić, po prostu jedni wydają na podróże, bądź używki, a ja lubię przywracać różne "rzeczy" do stanu idealnego
Uważam, że taki zbiór informacji w jednym poście, nie jednemu maniakowi AUDI pomoże się odnaleźć.
Z góry dziękuję za pomoc, jeśli ktoś się zainteresuje. A jeżeli nie to trudno, chociaż spróbowałem
Wszystkie numery elementów zawieszenia
- sudan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: RAFAL
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Wszystkie numery elementów zawieszenia
Ja mam to pozakladane i nie narzekam. Zanim zamowisz, posprawdzaj sobie czy pasuje do Twojego audi bo jak wiadomo jest wiele modeli/rodzai zawieszenia/odmian itp.
Ja mam 2.7 tdi kombi ze zwyklym podstawowym zawieszeniem.
Robilem tylko tyl wiec dziele sie tym co wiem.
Lozyska (razem z piastami) GSP 9400196K
Poduszka amortyzatora Febi Bilstein 32164
Amortyzatory KYB 344806
Plastikowe oslony i odboje SRline S030043
Do wymiany amortyzatora potrzeba zdjac nadkole. Raczej malo jaki mechanik zalozy z powrotem dwa plastikowe zabezpieczenia dostepne na allegro : 4F0825429A spinka mocowanie nadkola
Przy okazji sprawdz na podniesionym samochodzie czy tylne kola obracaja sie swobodnie i bez oporow.
Ja mam 2.7 tdi kombi ze zwyklym podstawowym zawieszeniem.
Robilem tylko tyl wiec dziele sie tym co wiem.
Lozyska (razem z piastami) GSP 9400196K
Poduszka amortyzatora Febi Bilstein 32164
Amortyzatory KYB 344806
Plastikowe oslony i odboje SRline S030043
Do wymiany amortyzatora potrzeba zdjac nadkole. Raczej malo jaki mechanik zalozy z powrotem dwa plastikowe zabezpieczenia dostepne na allegro : 4F0825429A spinka mocowanie nadkola
Przy okazji sprawdz na podniesionym samochodzie czy tylne kola obracaja sie swobodnie i bez oporow.
- sudan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: RAFAL
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Wszystkie numery elementów zawieszenia
Dodaje jeszcze : Lozysko przod GSP 9247001K Piasta GSP 9438012 I tu moja uwaga: na kazdym filmie instruktazowym na YT z wymiany lozyska przedniego ludzie odzyskuja stare piasty,co wg mnie jest totalna glupota,jak nowa gotowa do wprasowania lozyska piasta kosztuje od 60 zl w gore.
Druga sprawa to nie potrzeba odpinac zadnych wahaczy zeby wyjac poloske (i dostac sie do lozyska) ale to temat na osobny watek.
Druga sprawa to nie potrzeba odpinac zadnych wahaczy zeby wyjac poloske (i dostac sie do lozyska) ale to temat na osobny watek.