Witam panowie pacjet A6 C6 lemans 2009 2.0 multi CVT 7 biegow
Taki problem ze wibruje wciskajac gaz po osiagnieciu jakis 30-40kmh im mocniej gaz tym mocniej wibruje mozna sie rozpedzic naciskajac lekko gaz myslalem ze szkrzynia wiec ratujac sie wymienilem olej i zrobilem adaptacje zero zmian nawet najmniejszych
Niedawno stanelem na swiatlach i nagle zaczelo cos walic typowy metaliczy stuk jakby ktos mlotkiem walil w blache zgasilem auto zapalilem i powalilo troche i przestalo dojechalem do domu ale skrzynia od tamtej pory jakby szurala po osiagnieciu jakis 10kmh do tego dodam ze mialem jeszcze jedna usterke ktora nie zdjagnozowelem minowice miedzy rozruchem a jak juz zalapie silnik pojawialy sie dwa trzy takie same metaliczne stukniecia za kazdym razem i silnik pracowal normalnie teraz po tym incydencie to zniklo odpala jak nowa wiec mysle ze to bylo powiazane …
Pytanie moje bo szukam skrzyni do niej czy to moze byc cos innego np konwenter albo dwumas albo cos w tym stylu czy typowo skrzynia
Skrzynia CVT wibruje od okolo 40kmh
Skrzynia CVT wibruje od okolo 40kmh
Audi A6 C6 3.0 TDI BMK QUATTRO więc ustaw na forum, spójrz jak nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
- Wurst
- Moderator
- Imię: Marcin
- Moje auto: Allroad C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Skrzynia CVT wibruje od okolo 40kmh
Sprawdz dla pewnosci poduszki pod silnikiem lub ASB
Happiness depends on your mindset and attitude.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Skrzynia CVT wibruje od okolo 40kmh
CVT ma tłumik drgań coś jak koło dwumasowe w manualu. Najpewniej to ci się rozpadło, jak będzie zrzucona skrzynia zajrzyj do tarcz na wejsciu do skrzyni czy nie przypalone lub zużyte. Komplet nowych nie jest drogi.